Primer pla de Pere Aragonès en una declaració institucional
POLÍTICA

Pere Aragonès se solidaritza amb el PSOE

Esquerra referma el seu compromís amb el Govern espanyol

El PSOE de Pedro Sánchez té a ERC el seu suport principal. Entre totes les mostres de rebuig a les manifestacions davant de les seus socialistes, crida l'atenció la de Pere Aragonès. El president de la Generalitat ha estat especialment vehement en la condemna de la violència i el seu suport al Partit Socialista.

Aragonès ha assenyalat a l'“ultranacionalisme espanyol” que “aquests dies estén la violència als carrers de Madrid”. Ha recordat que aquests grups ja han actuat “altres vegades” a Catalunya. I ha mostrat la seva “solidaritat amb els veïns, partits polítics i institucions afectats per aquests aldarulls dels enemics de la democràcia”.

ERC i el PSOE van tancar la setmana passada un acord per garantir la investidura de Pedro Sánchez. El missatge de Pere Aragonès ratifica la bona entesa que hi continua havent entre republicans i socialistes. La seva contundència contrasta amb el missatge de Carles Puigdemont, que s'ha limitat a carregar contra Felip VI.

El Govern, amb el Gobierno

Als comentaris al tuit, alguns recorden a Pere Aragonès que “no sou els més indicats per parlar”. Rescaten les fotografies de la violència als carrers de Barcelona el 2019. “Quan el teu company de partit Quim Torra demanava als CDR que apretessin què vas dir”, li recriminen.

Però al president també l'atitzen des dels sectors independentistes. “Solidaritat amb els que van aplicar el 155 i van acordar amb el PP enviar policies i ficar a la presó persones innocents”, li retreu un. Per a una altra usuària, “no calia aquest tuit”. És evident que amb aquest missatge, el Govern reafirma la seva aliança amb el Govern.

ERC ha sortit aquests dies en defensa de Tsunami Democràtic, contra el qual l'Audiència Nacional ha obert una causa per terrorisme. Ara, recriminen a Pere Aragonès la seva doble rasera amb les protestes del 2019 i les d'aquests dies. Mentrestant, Esquerra continua defensant l'acord aconseguit la setmana passada.

Puigdemont, a la seva feina

Lluny de la contundència de Pere Aragonès, Carles Puigdemont s'ha limitat a carregar contra la monarquia. “Després del que està passant a Madrid, a quina hora surt el rei a fer el missatge ordenant anar a por ellos O és que està con ellos?”, ha ironitzat l'expresident.

Més enllà d'això, no ha emès cap missatge explícit de solidaritat amb el PSOE pel setge a les seus. Fonts de la negociació afirmen que la cosa va per bon camí i que aviat s'anunciarà l'acord entre socialistes i Junts. Però Puigdemont evita qualsevol gest de complicitat al PSOE per evitar ser titllat de traïdor.

➡️ Política

Més notícies: