Muntatge amb Pere Aragonès, MikiMoto, Tomàs Molina i Gabriel Rufián
POLÍTICA

Esquerra ataca Miki Moto per defensar Tomàs Molina

Treballadors del partit responen als treballadors de TV3 atacant-los i assenyalant gent com Miquel Calçada o Pilar Calvo. Gabriel Rufián no ha dubtat a apuntar-se a la 'festa'


Ja fa algunes setmanes que Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit passar a l'atac. La formació de Pere Aragonès utilitza totes les armes per evitar una derrota electoral que el deixi sense opcions de mantenir la Generalitat. És en aquest context que veiem els republicans fer servir el Govern al seu gust, presentant propostes electorals com si fossin de l'administració i, també, fer la guerra bruta. D'una banda, no dubta a fer servir comptes anònims per guanyar el relat i, de l'altra, ha mobilitzat les seves bases i treballadors a les xarxes, després de mesos de silenci.

Un és Marc Puig, el fotògraf principal d'ERC. Treballa pel partit des del 2019 i és molt actiu a les xarxes socials, on compta amb més de 5.000 seguidors. En una pràctica habitual de la formació, de vegades són militants de base i treballadors els que publiquen contra els adversaris perquè els dirigents puguin compartir-ho i difondre el missatge.

Muntatge de Tomàs Molina i el logotip d'ERC

Una de les notícies de la setmana és la queixa dels professionals de TV3 pel fitxatge de Tomàs Molina per ERC. Ha estat el mateix consell professional de la cadena -és a dir, els treballadors-, el que ha emès un duríssim comunicat sobre això. El text difós assegura que la decisió de l'home del temps de TV3 “ha causat malestar a la redacció per com pot afectar la nostra credibilitat”. És més, els professionals asseguren que “decisions com aquesta contribueixen a associar-nos a determinats postulats polítics i de partit, quan els principis de la CCMA estableixen clarament que la producció de continguts és independent del poder polític”. I no només això, sinó que van més enllà: “Esperem que la cobertura de campanya que se li faci sigui la mateixa que amb qualsevol altre candidat”.

Sembla, però, que a ERC no ha agradat el comunicat, encara que no sigui de dirigents polítics o d'alts càrrecs, sinó dels treballadors de la cadena. Marc Puig, el fotògraf del partit, compartia la notícia assegurant que, "segurament Pilar Calvo, Miki Moto o Anna Figuera no malmetien la imatge dels professionals de TV3 perquè van anar a treballar per a Convergència/Junts". Per si no n'hi hagués prou, afegiu l'etiqueta #OjuAmbLaCartera.

Cal tenir en compte que Pilar Calvo va ser periodista de Catalunya Ràdio i ara és diputada de Junts al Congrés, mentre que Mikimoto va ser cap de llista per CDC al Senat. La diferència és que cap dels dos treballaven en aquell moment a la CCMA quan van fer el pas en la política, cosa que ha oblidat explicar Puig.

La publicació de Puig ha estat compartida per Gabriel Rufián, que compta amb gairebé un milió de seguidors a Twitter. Alcaldes d´ERC, militants i perfils oficials han fet el mateix. La batalla per al 12 de maig segueix a Esquerra i han decidit que fins i tot val atacar treballadors públics si se senten amenaçats.

➡️ Política

Més notícies: