Primer pla de Sílvia Orriols somrient

POLÍTICA

Esquerra assegura tenir por de Sílvia Orriols i Aliança Catalana

La formació de l'alcaldessa de Ripoll segueix recollint avals per poder-se presentar, mentre que a ERC ja admeten que pot ser una de les sorpreses del 12-M

“Fa por que Aliança Catalana pugui entrar al Parlament?”. Aquest matí, Gemma Nierga, presentadora del programa Cafè d'idees de Televisió Espanyola, feia aquesta pregunta a Raquel Sans, número 1 de les llistes d'ERC per Tarragona a les eleccions catalanes del 12 de maig.

La resposta de la dirigent d'Esquerra ha estat clara. “Sí, sí, sí, sí. Fa por. Fa por i respecte”, ha assegurat. I ha justificat la seva resposta “perquè és un discurs que és fàcil que cali a la societat. I quan sents determinats discursos, t'espantes”, explicava Raquel Sans.

Cordó sanitari a Sílvia Orriols

La fins ara diputada republicana al Parlament també ha assegurat que ells “ja vam proposar un cordó sanitari amb la ultradreta i Aliança Catalana és ultradreta”.

Per tant, se suma a la idea de Salvador Illa de marginar la formació de Sílvia Orriols en cas que obtingui representació a la cambra catalana. "Evidentment, cordó sanitari contra aquells que fomenten l'odi".

Raquel Sans també ha volgut deixar clar que ERC no acceptaria els vots d'Aliança Catalana perquè Pere Aragonès sigui president. “Mai, sota cap concepte, és un límit”, deia rotundament. Quan ha estat preguntada per si creu que Puigdemont, en canvi, sí que els pugui acceptar, la republicana no s'ha volgut mullar.

Raquel Sans, portaveu d'ERC, en una roda de premsa a la seu del partit

Segons Esquerra, segons paraules de Sans, Aliança Catalana són “aquells que atien l'odi, deshumanitzen els nostres veïns i que viuen d'incitar l'odi i de generar por contra els nostres veïns”. I ha volgut deixar clar que “ens és absolutament igual si porten estelada o la bandera espanyola. Són ultradreta”.

Aliança Catalana, recta final per aconseguir els avals necessaris

Mentre que pràcticament tots els partits del Parlament parlen d'Aliança Catalana, la formació de Sílvia Orriols segueix recollint avals per poder presentar-se a les eleccions del 12-M.

A l'espera que la Junta Electoral validi les firmes, AC ja té pràcticament assegurada la seva presència a les circumscripcions de Tarragona, Girona i Lleida. Només n'hi falten unes quantes per Barcelona, que és probable que puguin aconseguir aquest mateix divendres.

➡️ Política

Més notícies: