Fotografia de Sílvia Orriols al seu despatx en una entrevista amb Arnau Borràs, director d'E-Notícies

POLÍTICA

La lliçó sobre Sílvia Orriols que dóna un exdiputat i senador d'ERC

Miquel Àngel Estradé mana un missatge sobre Aliança Catalana que hauria de fer reflexionar els que usen el concepte extrema dreta sense pensar gaire

Miquel Àngel Estradé és un dels polítics històrics d´ERC. Potser dels menys coneguts, però ha estat alcalde de les Borges Blanques, diputat al Parlament de Catalunya i senador pels republicans en diverses legislatures. Estradé ja no és polític en actiu i es defineix a les seves xarxes socials com a "republicà, humanista i escriptor". Servidor el definiria com una ànima lliure, sobretot després de les darreres publicacions en xarxes sobre Aliança Catalana i la relació de l'esquerra amb el Ramadà.

El passat 21 de març, Estradé compartia aquesta reflexió: "La meva opinió sobre Aliança Catalana, ara que tothom fica cullerada, és que tindrà el vot de gent que no és d'extrema dreta, però estan molt emprenyats per moltes coses (radicals de centre) i estan farts de rebre lliçons morals de l'extrema esquerra sobre la immigració". Com és habitual a Catalunya, diversos tòtems indepes i de l'esquerra van sortir en tromba contra Estradé. Alhora, molta gent del carrer li donava la raó i la seva publicació va comptar amb un miler de likes i gairebé 450 comparticions.

Miquel Àngel Estradé

L'exdiputat i senador d'ERC va comprovar la diferència que avui dia existeix a Catalunya entre determinat sector progressista, que segueix repartint carnets d'extrema dreta, i la gent.

Tres dies després, el 24 de març, Miquel Àngel Estradé compartia a les seves xarxes una altra reflexió, aquesta vegada sobre el Ramadà i Catalunya. "Quan ja teníem Catalunya secularitzada (i la religió centrada en l'espiritualitat) l'extrema esquerra catalana s'apunta al Ramadà segregat en nom de la nova lluita de classes. S'han carregat el llegat de la laïcitat i la R Francesa, per tornar a la Contrareforma en versió Halal".

Estradé, doncs, es mostra molt crític a l'idil·li de l'esquerra -sobretot el seu partit, ERC- mostra amb l'Islam i les seves representacions. Hem vist Pere Aragonès felicitar el Ramadà, però no Nadal, així com regidors republicans inaugurar centres de culte islàmic a Tarragona. En algunes respostes, el mateix exdiputat assegura que no es pot titllar de "racistes o feixistes" "tots els que els preocupa l'onada immigratòria, per la seva magnitud i composició". Es tracta d'un discurs molt difícil de trobar a l'esquerra catalana i que, probablement, no agradarà gaire a l'actual direcció d'Esquerra Republicana de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: