Captura d'una classe d'islam a una escola de Mallorca on surt una professora impartint classe vestida amb vel islàmic i en primer pla un nen d'esquena seguint les seves indicacions

POLÍTICA

Una escola catalana considera 'falta justificada' no anar a classe pel ramadà

Amb la fi del dejuni els alumnes musulmans podran absentar-se de les classes i això no implicarà 'penalització'

La celebració del Ramadà comporta certs problemes de gestió per a les escoles catalanes. Començant pels menjadors. En alguna ocasió, els treballadors de les escoles i instituts han demanat directrius a Educació sobre què cal fer amb els alumnes musulmans que practiquen aquesta festivitat.

En aquesta mateixa línia, també hi ha la polèmica sobre l'absentisme escolar per la fi del dejuni. Sílvia Orriols ha denunciat a través de xarxes una circular enviada per una escola de Mollet i que informa que aquesta falta en horari escolar no tindrà cap penalització.

El Ramadà a les aules

“És possible que els propers dies aquest alumnat pugui faltar. Se li haurà de posar falta, però la família ja la justificarà. I serà falta justificada, sense cap tipus de penalització”. Aquest és el missatge del qual s'ha fet ressò Sílvia Orriols a través del seu perfil a X.

L'alcaldessa de Ripoll i candidata per Aliança Catalana al Parlament ha parlat "d'absentisme escolar sense penalització, no fos cas que les associacions islàmiques s'ofenguin...”. Ha denunciat així mateix el fet que l'alumnat musulmà tingui educació gratuïta i “es permetin el luxe de saltar-se hores lectives per raons religioses”.

Missatge d'un col·legi que justifica la manca dels nens al col·legi pel Ramadà

En qualsevol cas, la polèmica pel Ramadà a les escoles catalanes ve de llarg. Els responsables escolars ja han assenyalat més d'una vegada que aquesta festa religiosa suposa conflictes entre el personal dels menjadors i els alumnes. El problema més immediat és el dels alumnes que es neguen a beure i a menjar.

El Departament d'Educació va informar les escoles que no poden obligar ningú a menjar i beure i instava les escoles a organitzar-se amb les famílies d'aquests alumnes. Així mateix, van indicar que si un alumne vol menjar aquest criteri preval sobre el desig de la família que faci el Ramadà.

Els seguidors d'Orriols han reaccionat amb indignació a través de xarxes. Denuncien que es puguin permetre aquesta mena de situacions en una escola que es reivindica laica. També retreuen a ERC la proximitat a la comunitat musulmana per interessos electorals.

➡️ Política

Més notícies: