Esclata la guerra a la CUP: demolidor comunicat contra la direcció del partit
Un grup de militants demana la dimissió del secretariat nacional i un congrés extraordinari urgent
Els mals resultats de la CUP el 12 de maig passat han desencadenat els mals rotllos, les acusacions creuades, i una guerra interna de conseqüències imprevisibles. Un grup de militants ha emès un comunicat crític amb la direcció, en què demanen “un punt i a part amb noves cares i una proposta independentista revolucionària”. També demanen la dimissió del secretariat nacional i un congrés extraordinari urgent.
Els autors del comunicat es fan dir PUIC, militants “Per Un Independentisme de Combat”, i malgrat ser un sector minoritari fa mesos que desafien la cúpula. Després dels mals resultats de diumenge passat, culpen l'actual direcció i les “cares mediàtiques de la CUP” per la seva “deriva autonomista, socialdemòcrata i postmoderna”. Afirmen que s'han convertit “en un partit sistèmic perquè pugui ser votat pels antisistema, i aquest engany es fa evident per a qualsevol”.
"En no haver trencat amb la direcció actual i amb les cares mediàtiques, això la gent ho percep i veu la CUP com un partit més del sistema", afegeixen. Per això, reiteren la petició de la dimissió de la cúpula, “i que una gestora triada per sorteig entre els militants porti la CUP cap a una Assemblea Nacional Extraordinària de caràcter urgent”. Segons aquests militants, el congrés extraordinari s'hauria de fer en un termini màxim d'un mes.
Independentisme revolucionari per combatre l'abstenció
Aquests militants de la CUP es mostren preocupats per l'abstenció que ja fa diverses eleccions que castiga l'independentisme. "El poble treballador català està orfe d´una papereta netament independentista, socialista, feminista i ecologista", denuncien. Així mateix, mostren la seva preocupació per “l'avenç de l'extrema dreta” tant a Catalunya com a la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.
"És una evidència que les eleccions anticipades han agafat l'organització a contrapeu", afirmen, i valoren "positivament" la campanya electoral, sobretot per part de la militància de base. “Desafortunadament”, afegeixen, “no podem dir el mateix de la direcció”. Acusen Endavant i Poble Lliure d'haver lluitat pels llocs a les llistes en lloc de plantejar “un debat ideològic i programàtic profund”.
Per a PUIC, es tracta d'una “lluita d'egos” que va relegar a les llistes “diputats que havien fet una bona tasca a l'anterior legislatura”. Lamenten que “una vegada més” la CUP no hagi estat capaç d'explicar com aconseguir la independència, “que ni tan sols no ha estat l'eix de la campanya”. Per a aquests militants, “l'única posició revolucionària per arribar a la independència passa pel control del territori”.
Dures crítiques al feminisme de la CUP
Així mateix, aquests militants critiquen durament les propostes feministes de la CUP. "Parlar de feminisme des d'una perspectiva de gènere ens sembla trist i lamentable", consideren, ja que "el gènere és el sistema d'opressió que serveix el patriarcat per oprimir les dones". Per això apel·len a un feminisme “des de la perspectiva de les dones i no del gènere” per assolir el seu objectiu, que no és cap altre que “la igualtat entre homes i dones”.
En aquest sentit, critiquen la inclusió d'una candidata trans als primers llocs de la llista de Tarragona, i “l'omissió” de les dones. Un fet que creuen que encara ha contribuït més a la pèrdua de vots que agreuja la crisi de l'organització. Per això conclouen que “res no canviarà” si segueix havent-hi una direcció “aferrada als càrrecs” i liderant “un procés de refundació[Procés de Garbí]etern i que no canviarà res”.
Més notícies: