Primer pla d'Anna Erra molt somrient
POLÍTICA

Erra s'estrena evitant donar la paraula a Ciutadans

Primera discrepància entre el nou president del Parlament i Carlos Carrizosa

Anna Erra ja és presidenta del Parlament de Catalunya. En la sessió que ha servit per proclamar-la en el seu nou càrrec, l'exalcaldessa de Vic ha tingut la seva primera topada amb Ciutadans. Concretament, amb el president del grup parlamentari taronja, Carlos Carrizosa.

Anna Erra s'ha convertit en presidenta del Parlament després d'una trajectòria plena de polèmica. I el seu discurs el dia del seu debut en el seu nou càrrec no ha estat una excepció. La diputada de Junts per Catalunya ha començat la seva declaració esmentant Carles Puigdemont, “que sé que ens segueix telemàticament”.

Com era d'esperar, Anna Erra va fer un discurs al·lusiu a la lluita per la independència de Catalunya. Això no ha impedit que el PSC hagi aplaudit la nova presidenta del Parlament. Però ha aixecat malestar a la bancada de Ciutadans. Tant és així que Carlos Carrizosa no ha dubtat a demanar la paraula abans del final de la sessió.

Foto a mig cos d'Anna Erra, de peu, amb la medalla de presidenta del Parlament de Catalunya

“No heu fet un discurs cordial, sinó un discurs absolutament partidista. I vull demanar-li que obri un torn perquè els grups parlamentaris donin pluralitat política a aquesta cambra”, ha denunciat el president del grup parlamentari de Ciutadans.

La resposta de la nova presidenta del Parlament ha estat categòrica. Era una sessió amb un acte solemne, “no s'esperava cap intervenció de cap grup parlamentari” i “així es va acordar a la junta de portaveus”.

La nueva presidenta del Parlament se estrena evitando dar la palabra a Ciudadanos

Aquesta sessió ha acabat amb l'himne català, que va proclamar Anna Serra com a nova presidenta del Parlament. Substitueix així Alba Vergés, d'Esquerra, que ocupava temporalment el càrrec després que Laura Borràs fos inhabilitada de Junts per Catalunya.

La que va ser presidenta del Parlament al començament de la legislatura va veure com la seva acta de diputada va ser destituïda definitivament. La sentència, després de ser condemnada per falsedat en document oficial i prevaricació administrativa, va obligar la càmera a trobar un reemplaçament per a ell. Una substituta que ha acabat sent Anna Erra.