Sergi Sabrià (ERC) a Cafè d'Idees de RTVE
POLÍTICA

ERC culpa tothom mentre el Govern fa aigües

Les eleccions autonòmiques estan a tocar i ERC intenta agafar lloc: Sergi Sabrià dispara contra tot i en particular contra el PSC

Sergi Sabrià continua amb la tasca de porter d'ERC. Les autonòmiques s'acosten, els pressupostos estan pel mig i tot adquireix un to electoral. En una entrevista per a l'ACN, el viceconseller ha atacat els uns i els altres. Sobretot, a Salvador Illa.

Foc a discreció

El viceconseller i lampista major d'ERC, Sergi Sabrià, ha fet una entrevista. En ella, ha continuat amb la seva tasca de marcar un perfil tan fort com sigui possible per a ERC. Com va dir el mateix viceconseller en una altra entrevista recent: “jo puc dir coses que el president no diria”.

Ha parlat dels pressupostos i ha disparat contra tot allò que es movia. Ha parlat, per exemple, de les dificultats per negociar els pressupostos amb Junts: és un dard a Puigdemont. Deixa caure que Junts podria aprovar els pressupostos espanyols abans que els catalans. A la seva manera, ERC capitalitza la tornada de Junts al joc polític.

Alhora, Sabrià demana la unitat de l'independentisme, cosa que a hores d'ara només es pot interpretar com un discurs electoralista. És a dir, que el viceconseller Sabrià intenta ressuscitar el procés per poder acusar Junts de no fer-ho. Un dia parla de governar amb Junts i al següent diu que negociar els pressupostos amb ells “és fotut, perquè no és que estigui costant posar-se d'acord amb les mesures, sinó parlar-ne”.

Objectiu: enfonsar Illa

Tot i que la peça a batre és la mateixa que abans: Salvador Illa i el PSC. Una de les raons que expliquen l'ascens de Sabrià és que el PSC està igualment en ascens. Més enllà de fer el que és habitual amb Junts, que és trepitjar-se la mànega mútuament, la tasca de Sabrià és atacar el PSC:

“Inhabilitat per governar”, aquesta és la conclusió de Sabrià sobre Salvador Illa. L'estratègia dialèctica de Sabrià passa per reforçar el discurs nacionalista i processista per després desacreditar Illa. En aquest cas, a través del que ara és sobre la taula: els pressupostos.

El viceconseller retreu a Illa que no vulgui un “finançament singular” per a Catalunya, cosa que qualifica "d'esperpent”. D'altra banda, procura connectar el PSC amb el PSOE per presentar-lo com una sucursal de Madrid. “Quan el PSC ha de triar entre els ciutadans de Catalunya i el PSOE, sempre escull el PSOE”, ha conclòs.

➡️ Política

Més notícies: