Alberto Garzón renuncia a la seva nova feina denunciant la hipocresia progre
Després de la polèmica suscitada pel seu fitxatge en una consultora, l'exministre Garzón renuncia a l'oferta laboral i es despatxa contra l'esquerra
Al final, Alberto Garzón hi ha renunciat. La polèmica va venir per les acusacions de “portes giratòries” que l'esquerra va abocar contra l'exministre. En un llarg comunicat publicat a xarxes, Garzón diu que creu en una esquerra “menys prejudiciosa i inquisitorial”. A més, es lamenta de l'alta toxicitat de la política.
El fitxatge de l'exministre
Una de les notícies d'aquests dies va ser el fitxatge d'Alberto Garzón per una consultora. La seva feina seria l'assessorament en temàtiques geopolítiques. L'esquerra es va llançar en tromba a criticar Garzón i el va acusar de fer el contrari del que ha predicat.
El terme “porta giratòria” fa una altra vegada acte de presència a xarxes, on les crítiques a l'exdirigent d'IU no han cessat. Des del seu mitjà de comunicació, per exemple, Pablo Iglesias l'ha acusat de “llogar la seva experiència com a ministre”. Li retreu al que va ser el seu company de files que vagi a “una consultora dirigida per exministres del bipartidisme que ven els seus serveis a empreses privades”.
La pressió ha estat tan elevada que Garzón, finalment, ha decidit renunciar a la seva oferta de treball. Ho fa, diu, per no fer mal a l'espai polític on ell ha militat i treballat. S'ha explicat amb aquest llarg comunicat que ha compartit al perfil de X:
“Puresa esquerrana”
La raó principal per renunciar és aquesta: no perjudicar la seva opció política “en les futures convocatòries electorals”. Ho fa per anteposar "l'interès col·lectiu sobre l'interès personal". I, abans de tornar el cop als que l'han criticat, assenyala que la lliçó més gran que ha après és que “la política és una trituradora de persones”. Dit això, comença el contraatac i convida a l'esquerra a fer una reflexió.
Per començar, assenyala que el seu fitxatge per aquesta consultora respon a la seva intenció de continuar lluitant per les idees “ecosocialistes”. Això és un missatge clar a l'esquerra, que de vegades oblida la realitat i el pragmatisme en benefici de les idees. Garzón explica que des de la nova feina tindria oportunitat de donar suport precisament a les idees i projectes de l'esquerra. Per això, diu que “l'esquerra en què jo crec és menys prejudiciosa i inquisitorial” i que no cal intentar lluir cap presumpta “puresa esquerrana”.
Per acabar, admet que aquesta situació el fa sentir frustrat. Fonamentalment, perquè les “dinàmiques tòxiques” de la política l'acompanyen fins i tot quan n'està fora. I conclou: "Però aquest és l´estat polític i emocional en què es troba l´esquerra".
Més notícies: