Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara seriosa i de fonde una cua d'immigrants il·legals arribats a les Canàries

POLÍTICA

ERC segueix la seva croada a favor de la immigració il·legal

El partit de Pere Aragonès proposa sancionar els bancs que no obrin comptes corrents als irregulars

En la desesperació per revertir les enquestes, ERC està fent un esforç per atraure el vot de col·lectius d'esquerra sensibilitzats amb la immigració. Esquerra planteja així un pols amb els partits de dreta en ple apogeu sobre el debat migratori a Catalunya. En aquest context s'emmarca la proposta d'impulsar un canvi legal per sancionar els bancs que es neguen a obrir comptes corrents a immigrants il·legals i sol·licitants d'asil.

Els republicans han anunciat la intenció de modificar la legislació per, en un termini de sis mesos, “reforçar els mecanismes de control i supervisió per fer efectiu el dret a l'accés a comptes de pagament”. La seva intenció és evitar casos d'exclusió financera que agreugin les situacions de vulnerabilitat social de col·lectius immigrants. Volen fins i tot “desenvolupar un règim sancionador per a aquelles entitats o sucursals bancàries que apliquin pràctiques arbitràries” en aquest sentit.

ERC vol “sensibilitzar la societat sobre la importància de la inclusió financera dels immigrants en situació irregular, i combatre la discriminació i estigmatització”. Així, els republicans es presenten com la gran alternativa als partits que opten obertament pel control migratori com a Aliança Catalana. Això no fa més que augmentar les crítiques sobre el partit de Pere Aragonès, a qui responsabilitzen com a culpable de la crisi migratòria que castiga Catalunya.

ERC, salvaguarda de la Catalunya woke

ERC està marcant múscul proimmigració en aquesta campanya, en què vol accentuar la tendència esquerrana exercida des del govern. Per això ja han boicotejat dos debats de l'ANC en què s'havia convidat Aliança Catalana, el partit de Sílvia Orriols que amenaça de prendre vots als republicans. Esquerra també va denunciar la campanya de Vox “bitllet de tornada”, que insta la deportació d'estrangers delinqüents i gihadistes.

ERC continua sostenint que a Catalunya no hi ha un problema d'inseguretat i que plantejar que hi ha una crisi migratòria és fer el joc a l'extrema dreta. Però Catalunya ha estat una de les regions més afectades per l'augment migratori de l'últim any, i la mostra és que el Govern mateix va demanar més finançament al Govern central per atendre els menors no acompanyats que arribaven en massa. Ara, els republicans se centren a defensar a capa i espasa totes les polítiques woke que han estat aplicant al Govern, també en matèria d'immigració.

➡️ Política

Més notícies: