Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

ERC amenaça d'expulsar els regidors que estan negociant amb Aliança Catalana

Polèmica per una possible moció de censura a Ribera d'Ondara


S'agreuja la batalla política a Catalunya al voltant del fenomen migratori i l'auge de l'independentisme identitari que representa Aliança Catalana. Els partits processistes han adaptat les estratègies a la competència electoral amb el partit de Sílvia Orriols. Junts basculant cap a les seves posicions, i ERC des del combat frontal.

A diferència de l'ambigüitat de Junts, ERC ja es va mostrar implacable amb Aliança Catalana quan es debatia sobre el cordó sanitari a l'alcaldia de Ripoll. Ara les tornes han canviat i la ultradreta podria entrar a l'ajuntament de Manlleu de la mà dels republicans. Cosa que ha encès les alarmes a la direcció d'ERC.

Les eleccions municipals del 28-M a Ribera d'Ondara (Lleida) van deixar un consistori fragmentat. El PSC i ERC van aconseguir tres regidors cadascun, i l'altre se'l va emportar Aliança Catalana. Ara, Aliança Catalana i Esquerra maniobren per fer una moció de censura i fer fora els socialistes del govern.

Moció de censura ERC-AC

Els regidors d'ERC a Ribera d'Ondara van anunciar ahir a la nit a les xarxes socials la intenció d'explorar les vies d'una moció de censura. L'única manera de fer-ho és negociar amb el regidor d'Aliança Catalana. "El govern en minoria està en temps de descompte i els quatre regidors que no estem al govern hem de parlar i prendre'ns seriosament la possibilitat d'arribar a un acord per a un canvi de govern", diu el comunicat.

A més, Albert Puig, regidor d'Aliança Catalana, confirmava que estan “treballant per fer cada cop més a prop l'acord”. Això sí, insinuava que l'acord hauria de passar per lliurar-li l'alcaldia. En tot cas, el desenvolupament dels esdeveniments en aquest petit poble de 500 habitants ha fet saltar les alarmes a la direcció nacional d'Esquerra.

La realitat és que no és la primera vegada que passa. Després de les eleccions del 28-M, Aliança Catalana va denunciar pressions d'ERC perquè els identitaris lliuressin l'alcaldia del municipi als republicans. Ara es repeteix la jugada, encara que aquesta vegada la direcció nacional d'ERC està disposada a evitar-ho.

Dur comunicat d'Esquerra

ERC ha emès un comunicat en què nega cap pacte amb el partit antiimmigració i amenaça d'expulsar els regidors que s'hi prestin. En un to molt dur, ERC assegura que no formarà part de cap pacte “amb l'extrema dreta”. Adverteix que si algun dels seus regidors pacta amb AC, “el partit posarà en marxa els mecanismes interns per depurar responsabilitats”.

Esquerra amenaça que el procés podria acabar amb l'“expulsió” dels militants que pactin amb Aliança Catalana. Sosté que segueix vigent el que va dir Pere Aragonès després de les eleccions a Ripoll: “Les posicions d'extrema dreta s'han d'aturar a tot arreu”.

➡️ Política

Més notícies: