Imatge del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, assegut al seu escó amb cara reflexiva
POLÍTICA

ERC proposa solucionar la multireincidència amb educació i incendia les xarxes

Els republicans retreuen a Junts el seu suport als alcaldes del Maresme

El debat migratori, més candent que mai, continua dividint la societat a Catalunya. La rebel·lió dels alcaldes de Junts al Maresme, que demanen expulsar els immigrants amb delictes reincidents, ha trobat el suport de molts catalans. Tot i això, altres formacions es continuen resistint a aquest tipus de solucions.

És el cas d'ERC, que s'ha proposat erigir-se en el principal dic de contenció d'aquesta deriva a Junts. La portaveu republicana, Raquel Sans, ha lamentat els postconvergents “donen suport als alcaldes que demanen l'expulsió de persones migrants multireincidents”. Esquerra proposa una altra solució per al problema de la delinqüència.

"La multireincidència se soluciona abordant les desigualtats", ha dit Raquel Sans, "i aquí és on el Govern està treballant amb lʻincrement dʻinversions en educació". El post a Twitter ha desencadenat una allau de comentaris. Uns missatges que evidencien la distància cada vegada més gran entre el Govern i els ciutadans.

Indignació amb Esquerra i el Govern

El post publicat per ERC amb les declaracions de Raquel Sans ja porta més de 350 missatges de ciutadans indignats. Com que “esteu molt malament, la multireincidència no l'hem d'assumir la població treballadora”. Un altre, “tot el suport als alcaldes de Junts, n'hi ha prou de bonisme i de posar l'altra galta”.

Els indignats lamenten que “aquest bonisme absurd fa pagar justos per pecadors i blanqueja la delinqüència i la inseguretat”. I fan notar que “blanquejar la delinqüència segons l'origen criminal és discriminació positiva, i això també és racisme”. Un altre diu que “volíem una república catalana i tenim una república musulmana”.

La disputa empitjora la guerra que divideix ara mateix l'independentisme, el front identitari contra el bloc processista. Els identitaris estan encapçalats per Aliança Catalana i Sílvia Orriols. Els processistes inclouen ERC i Junts, encara que l'amenaça electoral d'Aliança Catalana ha provocat un cisma als postconvergents.

Debat i cisma a Junts per Catalunya

Fins ara, la immigració era un tabú a Junts per Catalunya, i la direcció encapçalada per Jordi Turull marcava una línia de moderació. Però un sector liderat per la presidenta del partit, Laura Borràs, és més sensible al discurs de mà dura. Aquests consideren que Junts s'ha de tornar a convertir en el partit d'ordre a Catalunya.

Muntatge d'una imatge de Carles Puigdemont amb el logotip trencat de Junts per Catalunya

El partit no és aliè al descontent creixent de la població catalana amb el problema de la immigració. El sector de Borràs creu que han de competir amb Aliança Catalana, i això implica desfer-se dels complexos al debat migratori. A més, consideren que això retrata encara més el bonisme d'ERC, molt impopular.

➡️ Política

Més notícies: