Pere Aragonés al costat de la façana de la Generalitat de Catalunya
POLÍTICA

ERC penja adorns nadalencs singulars a la Generalitat i les xarxes diuen prou

ERC ha penjat una decoració nadalenca a la façana de la Generalitat amb missatges propagandístics

La façana del Palau de la Generalitat de Catalunya s'ha convertit en l'epicentre d'una controvèrsia creixent en les últimes hores. El Govern d'ERC ha generat intensos debats a les xarxes socials després de decorar tota la façana. Allò que inicialment es podria haver considerat una iniciativa festiva, la decoració nadalenca ha suscitat crítiques no només per la seva estètica, sinó també pels missatges polítics que alguns consideren propagandístics.

L'ornamentació en qüestió presenta una sèrie d'etiquetes col·locades a tota la façana, cadascuna amb propòsits escrits per a l'any vinent. A primera vista podria semblar una expressió d'esperit nadalenc.

Tot i això, el desacord sorgeix en examinar els missatges plasmats en aquests propòsits. Aquests van des de cridats a comptar amb “més metges, mestres i mossos que mai” fins a desitjar una Catalunya més democràtica i en llibertat. Aquests missatges han estat considerats per alguns com a clarament partidistes.

Crítiques d'independentistes a ERC

Entre els sectors independentistes, la insatisfacció és palpable. A través de les xarxes socials, ha quedat palès un descontentament generalitzat, amb assenyalaments de mala gestió dirigits particularment cap a Esquerra Republicana, el partit que governa en solitari la Generalitat.

Un dels comentaris va expressar la seva decepció, assenyalant: "Deixant de banda la lletjor del projecte (que ho és molt), em té sorprès això de la façana de la Generalitat de 'més metges, mestres i mossos que mai', com si fos un desig nadalenc que algú més hauria de complir i ells no tinguessin res a veure."

Descontent generalitzat amb la nova decoració i amb ERC

Però la crítica no es limita al sector independentista. L'elecció de fer servir la festivitat nadalenca com a plataforma per a missatges polítics ha estat objecte d'escrutini. Comentaris com: "Amb l'excusa de Nadal, propaganda governamental a la façana del Palau de la Generalitat", han estat recurrents.

A més a més, s'ha qüestionat la idoneïtat de la decoració en si mateixa. Alguns han expressat el seu desconcert davant de l'elecció de les etiquetes de productes de consum com a element decoratiu a la façana d'un edifici governamental. "No sé qui és el geni que li ha semblat una bona idea triar, entre tota la iconografia nadalenca, les etiquetes dels productes de consum per decorar la façana de la Generalitat i fer propaganda del mateix Govern," va comentar un ciutadà crític amb la iniciativa.

ERC al punt de mira

Esquerra Republicana es troba en una posició cada cop més complicada. La polèmica al voltant de la decoració nadalenca se suma a una llarga llista de crítiques i errors percebuts per la ciutadania, elevant la tensió en un moment polític crucial.

La controvèrsia persisteix mentre els ciutadans expressen el seu descontentament davant del qual consideren una falta de respecte cap a la institució i un ús inapropiat de la festivitat per a fins propagandístics.

El candidat número 1 d'ERC per Barcelona al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, compareix després de conèixer els resultats de la jornada electoral
➡️ Política

Més notícies: