Marta Rovira d?ERC aixeca el puny en un esdeveniment amb un fons groc que té text parcialment visible.
POLÍTICA

ERC ja obre la porta a entrar al Govern de Salvador Illa

Hores després de confirmar-se el suport al PSC, els republicans reconeixen el seu objectiu d'aconseguir poltrones

ERC permetrà que Salvador Illa es converteixi en el nou president de la Generalitat Ho farà a canvi de diverses contrapartides, que ja veurem fins on compleixen. Que la Generalitat recapti els impostos, crear una Conselleria de Política Lingüística o mantenir la d'Igualtat i Feminismes en són algunes.

Tot i això, fer president Salvador Illa podria tenir un altre objectiu de fons, que no és altre que acabar entrant a l'Executiu. És a dir, poder recuperar part de les poltrones que perdran i, per tant, tenir més quotes de poder amb els respectius sous generosos que paga la Generalitat als seus consellers i alts càrrecs.

Marta Rovira, secretària general d'ERC, fent un discurs

Així ho ha admès Marta Rovira aquest dimarts en una entrevista a La Vanguardia. Preguntada per si ERC es planteja entrar al Govern d'Illa, la secretària general dels republicans afirma que “ara mateix és impensable governar amb el PSC”. Es dóna la causalitat que aquest “ara mateix” és la mateixa expressió que fa unes setmanes va utilitzar per dir que no tenien previst investir Salvador Illa. Això sí, Rovira obre la porta perquè l'entrada d'Esquerra a l'Executiu català sigui una realitat en un futur.

"Primer, complim els acords[...]. En la mesura que Catalunya avanci, possiblement ERC es pot replantejar coses", assegura. Per això, el PSC haurà de comportar-se "més com una força progressista i catalanista" que permetin "esborrar de la retina moltes fotografies del PSC com Illa manifestant-se per aplicar el 155". Per tant, creu que es tracta d'"un trànsit que s'ha de donar i que no depèn només d'ERC, depèn en bona part del PSC i del PSOE".

Dards enverinats a Puigdemont

Mentrestant, la guerra entre els dos principals partits processistes continua activa. A l'entrevista, Marta Rovira no ha desaprofitat l'ocasió per recordar que les paraules de Carles Puigdemont culpant la militància d'ERC de la seva possible detenció si acaba tornant a Catalunya “són una ofensa”.

La secretària general dels republicans recorda al líder de Junts que "ha d'assumir la responsabilitat de les seves decisions i els seus actes". I ha reivindicat que el pacte per fer president Salvador Illa "no té efectes en la detenció de Puigdemont". És més, a l'entrevista ha acusat l'expresident de mentir-los descaradament.

Dues persones parlant davant de micròfons amb un fons de llampecs.

Tots dos van parlar per última vegada divendres passat, abans de confirmar-se el resultat de la consulta a la militància dels republicans. "Ens proposaven una altra vegada un govern independentista amb l'abstenció del PSC que ens deien que sí que tenien. Dilluns vam contrastar amb el PSC i el PSOE que no hi havia abstenció ni cap moviment per donar-li la presidència del Govern".

Preguntada per què farà ERC si arresten l'expresident, Marta Rovira no s'ha volgut mullar massa, assegurant que "anirem sobre la marxa" i que "mirarem de quina manera ve Puigdemont i amb quines intencions".

➡️ Política

Més notícies: