Mar Besses parlant en un podi amb un micròfon, amb un fons groc que té text negre.
POLÍTICA

Per a sorpresa de ningú, la diputada de les joventuts d'ERC també votarà 'sí' a Illa

Marxa enrere dels cadells d'Esquerra, que fa uns dies asseguraven que no s'havia d'investir Salvador Illa

Van amenaçar de rebentar l'acord entre ERC i el PSC per investir Salvador Illa. Van fer campanya pel 'no' a la consulta interna dels republicans i van recordar que el vot de la seva diputada, Mar Besses, el decidirien ells.

Les joventuts d'Esquerra (Jovent Republicà) tenien ganes de protagonisme. Tot i això, al final només hi ha hagut fum, fum i només fum. Vaja, el que tothom esperava. El marge de sorpresa era pràcticament nul i aquest dilluns, després d'una reunió de diverses hores, els cadells d'ERC han decidit fer cas de les indicacions del partit. Així, Besses no trencarà la disciplina de vot a la sessió d'investidura de Salvador Illa, que previsiblement se celebrarà el proper dijous 8 d'agost.

Imatge de Salvador Illa assenyalant amb el dit durant un míting del PSC

El ridícul de l'organització juvenil processista no només han estat les ganes de cridar l'atenció desesperada en els últims dies. Ja se sap que al processisme no se li poden posar límits a això de fer vergonya. L'acudit més gran de tot aquest circ ha arribat amb el seu comunicat oficial. "Expressarem un 'sí crític' a Illa", han afirmat.

D'aquesta manera, les joventuts d'ERC imiten la fórmula ridícula del 'sí crític' que ja va utilitzar la CUP diverses vegades. Per als que no sàpiguen què vol dir això del 'sí crític', vindria a ser un 'sí' com el de tota la vida, però fent cara d'enfadat. Sens dubte, tot un encert i bon camí a seguir el de Jovent Republicà: fixar-se i imitar un partit que gairebé es converteix en extraparlamentari el 12 de maig passat sembla un pla sense fissures.

El cas és que Salvador Illa, ara sí, ja té assegurats els 68 vots que necessita per ser investit president de la Generalitat de Catalunya. Aquest dimarts, el president del Parlament, Josep Rull, iniciarà una nova ronda de contactes amb totes les formacions. Aquestes li traslladaran les seves intencions de cara a la investidura del líder del PSC i, una vegada hagi constatat que té la majoria necessària, convocarà un ple que en principi se celebrarà el proper dijous 8 d'agost. Uns plans que, previsiblement, no canviaran encara que Carles Puigdemont reclami la seva quota de protagonisme i decideixi tornar a Catalunya i ser detingut.

➡️ Política

Més notícies: