Muntatge de Puigdemont amb l'atemptat de l'11m de fons
POLÍTICA

Carles Puigdemont aprofita els 20 anys del 11M per fer-se la víctima

L'expresident recorda l'atemptat per tornar a repetir que Espanya està governada per les clavegueres i que és 'una factoria de falsedats informatives'

Com tothom sap, avui és el 20è aniversari del 11M. Va ser l'atemptat amb més víctimes mortals d'Espanya i de tot Europa. Com és natural, multitud de figures polítiques i socials han dedicat algun missatge a recordar la tragèdia. Entre ells, l'expresident Puigdemont, que ha aprofitat l'ocasió per carregar contra Espanya.

Puigdemont i les clavegueres

Una de les obsessions més marcades de l'expresident és l'anomenat “Estat profund”, més conegut com les "clavegueres". Des que és a Waterloo, Puigdemont no perd ocasió per dir que Espanya està controlada per una camarilla de polítics, jutges i periodistes. I això és el que ha tornat a repetir avui mateix mitjançant un missatge a X.

Tuit Puigdemont 11M

L'expresident es fa ressò d'una notícia d'ElDiario, que entrevista el que va ser director d'El País durant el 2004, Jesús Ceberio. El periodista diu el que, aquests dies, se sent en multitud de mitjans de comunicació. Que el govern d'Aznar va pressionar els mitjans per vendre la idea que es tractava d'un atemptat d'ETA perquè això els afavoria.

Segons explica l'exdirector d'El País, ell i altres directors de diari van rebre pressions del Gobierno per difondre la seva interpretació dels fets. En teoria, perquè un atemptat islamista perjudicaria molt el PP a les eleccions. El motiu és que Espanya havia donat suport a la guerra de l'Iraq.

Puigdemont i el modus operandi de l'Estat

Per la seva banda, Puigdemont ha aprofitat aquesta entrevista per tornar a atacar a Espanya. En un extens missatge, parla que, a més dels terroristes, hi va haver altres criminals. “Els que van ordir una mentida des del poder i van malversar recursos de l'Estat. De fet, continuen donant lliçons i decidint sobre la vida dels altres, a través de les portes del darrere des d'on controlen part de la judicatura, de la policia i dels mitjans”.

Així mateix, Puigdemont es molesta a explicar el “modus operandi” d'aquestes clavegueres de l'Estat. "Un informe policial o d'intel·ligència a partir d'un suposat anònim o suposat indici, que després degudament estès per la premsa amiga i que acaba a les mans dels mateixos jutges, que naturalment obren peces des d'on se sosté la mentida a través d'un relat mediàtic presentat com a “periodisme de recerca”.

Per tot això, diu, “Espanya és una de les grans factories de falsedats informatives que hi ha a Europa”. Amb aquestes paraules, Puigdemont aprofita la tragèdia del 11M per reforçar el seu discurs habitual i que, des dels últims mesos, està més encès que mai.

➡️ Política

Més notícies: