Cartell electoral de Vox amb el lema 'Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el seu bitllet de tornada'

POLÍTICA

ERC denuncia Vox per la seva campanya 'Bitllet de tornada'

Consideren que hi ha delicte d'odi i assenyalen que la campanya electoral encara no ha començat

La campanya de Vox demanant deportacions ha vingut amb polèmica. ERC ha denunciat la formació per presumpte delicte d'odi davant de la Fiscalia i els acusa de difondre un “missatge absolutament racista”. Per la seva banda, Vox es defensa i al·lega que la campanya només reitera les idees que defensen públicament.

Polèmica previsible

Com expliquem avui mateix, la inseguretat i la immigració irregular seran els dos temes estrella de Vox i amb una clara intenció electoralista. I si el partit buscava la visibilització i la polèmica, ho ha aconseguit. Amb la campanya “Nosaltres tenim el bitllet de tornada!”, la formació verda demanava la deportació de delinqüents estrangers.

El cas és que aquesta campanya ha consistit en fullets i, sobretot, en tanques publicitàries. La imatge que s'ha escampat a través de xarxes és la d'un cartell enorme amb l'eslògan de la campanya. “Delinqüents al teu barri? Nosaltres tenim el bitllet de tornada!”.

Els republicans han reaccionat a aquesta campanya i han presentat una denúncia davant del Ministeri Fiscal. A més de presumpte delicte d'odi, ERC apunta que Vox fa campanya electoral fora del període oficial. El candidat de Vox a la Generalitat, Ignacio Garriga, s'ha reafirmat en les idees que transmet aquesta campanya de propaganda electoral:

Tuit d'Ignacio Garriga sobre cartell campanya electoral

A través d'un comunicat, la formació d'Abascal es defensa dient que és “una campanya informativa habitual de les idees que defensen i que l'acollida d'aquesta campanya és boníssima amb mostres d'agraïment per la claredat del missatge i amb afiliacions nombroses a la seva formació política”.

Aquesta situació apunta que, efectivament, el debat de la immigració seria el protagonista a Catalunya. Per la resta, cal esperar que els dos blocs es reafirmin en els seus respectius discursos. Vox i altres partits demanaran mesures per a les quals Catalunya no té competències i ERC s'instal·larà a la lluita contra el feixisme, els delictes d'odi i l'extrema dreta.

➡️ Política

Més notícies: