Muntatge amb foto de personatge

POLÍTICA

Les 5 mesures que proposa el PP per acabar amb la delinqüència a Catalunya

Alejandro Fernández proposa l'expulsió dels estrangers multireincidents i més mà dura contra l'okupació

El PP d'Alejandro Fernández ha mostrat les seves cartes de cara a la campanya electoral que començarà el proper 26 d'abril. Els populars catalans posaran la seguretat al centre del debat, amb cinc mesures per tornar a imposar l'ordre a Catalunya. Els estrangers multireincidents i les okupacions són la preocupació principal d'un Partit Popular que, de la mà d'Alejandro Fernández, vol girar full a una dècada de processisme i ideologia woke.

La demora en la designació del candidat i la voluntat de diferenciar-se de Vox havien fet que els populars es mostressin reticents a tractar el tema de la inseguretat. Amb Alejandro Fernández al timó, el partit es llança decididament a buscar el vot de l'ordre. "Sense seguretat no hi ha llibertat", ha proclamat el líder dels populars catalans, "perquè no pots passejar, obrir el teu negoci o tenir garantia que ningú entrarà a casa teva".

En una trobada amb militants del partit a Sabadell, Alejandro Fernández ha llançat un missatge d'esperança: “Si nosaltres tenim la clau de la política catalana s'acabarà el procés i el sanchisme, i començarà una nova etapa d'il·lusió, de futur i de convivència”. El dirigent popular ha traçat les línies mestres del seu partit a l'àmbit de la seguretat, consistent en cinc mesures concretes.

1. Expulsió dels multireincidents estrangers

Alejandro Fernández ha dit que “no són benvinguts els que vénen al nostre país només a delinquir”, i que “qui vingui a Catalunya i Espanya ha de treballar, guanyar-se honradament la vida i respectar el nostre ordenament jurídic”. Per això ha promès la deportació dels estrangers multireincidents. També ha carregat contra les polítiques "bonistes" de la Generalitat, que "protegeixen el delinqüent" i són "un pol d'atracció per a la delinqüència".

2. Incrementar el pressupost i els agents

"Proposem dignificar els agents de l'ordre, donar-los tots els recursos que necessitin, sense prejudicis, perquè ells garanteixen la nostra seguretat", ha expressat el líder popular. En aquest sentit, el PPC planteja incrementar el pressupost i els agents per combatre la inseguretat, és a dir, més policia. La seva tesi és molt clara i és que a diferència del que ha passat aquests darrers anys, “no cal protegir el delinqüent, sinó qui combat el delinqüent”.

Captura de pantalla de Twitter

3. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil es queden

El líder del PPC ha estat molt clar en afirmar que "mai permetrem la idea del govern separatista d'expulsar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil de Catalunya". Segons ha dit, “no només és fruit del fanatisme sinó també una temeritat, perquè si ho fessin deixarien a Catalunya desprotegida dos o tres anys, o quatre”. Fernández ha defensat que a Catalunya "tots els agents de l´ordre són necessaris", des de la Policia Local i els Mossos fins a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

4. Creació d'una oficina antiokupació

El candidat del PP ha denunciat que Catalunya s'ha convertit en el paradís de l'okupació il·legal a Europa, i per això ha proposat la creació d'una oficina antiokupació. La seva funció serà assessorar les persones que pateixen aquest problema i agilitzar la tasca de la policia. “Catalunya aglutina el 42% de les ocupacions il·legals a Espanya”, ha dit, “és una vergonya i nosaltres la combatrem sense complexos”.

5. Expulsió exprés dels okupes en 24 hores

A més, el PPC portarà al programa l'impuls d'una reforma legal a tot l'Estat per agilitzar l'expulsió dels okupes. La intenció és agilitzar la tasca de la policia per afavorir les expulsions exprés en menys de 24 hores. "Actuarem a Catalunya com Xavier García Albiol ho fa a Badalona", ha promocionat el mateix PP, l'objectiu del qual és reproduir el model d'èxit d'Albiol en la lluita contra la inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: