Muntatge Silvia Orriols amb un tuit de la CUP

POLÍTICA

ERC i la CUP s'alien contra Sílvia Orriols

Diuen que els 'preocupa enormement l'ascens de l'extrema dreta' i que, per això, no debatran amb Aliança Catalana

Pel que fa a l'Aliança Catalana, els partits de l'establishment processista tenen dues actituds. D'una banda, la de Junts: fer passos en fals i intentar amagar el fet que són els seus aliats naturals. D'altra banda, la d'ERC i la CUP: fer un teatre presumptament èpic per “frenar” el feixisme.

És una tàctica de la por, que mobilitza el votant i que arriba a Catalunya amb alguns anys de retard. És el que ha fet l'esquerra institucionalitzada a Europa des de fa anys. Sense anar més lluny, Sánchez li va guanyar la partida a Feijóo a les últimes generals apel·lant a la proximitat dels populars amb Vox.

Es repeteix la polèmica

Fa poc ja vam veure un d'aquests gestos d'èpica de consum intern quan ERC i la CUP no van acudir a un debat organitzat per l'ANC en què participava Aliança Catalana. Ara, la situació es repeteix de manera idèntica.

Els republicans i els antisistema han declinat participar en un debat a Lleida que torna a organitzar l'ANC. És un debat només per a partits independentistes. Davant d'això, ERC i la CUP diuen que els “preocupa enormement l'ascens de l'extrema dreta”.

Ambdues formacions han signat un comunicat conjunt:

Tuit de la CUP on es nega a participar a debats amb l'extrema dreta

La idea, l'habitual: "la llibertat d'expressió no es pot emparar en discursos d'odi o que atemptin contra els drets i les llibertats de milers de catalans i catalanes". Per aquest i altres motius similars conclouen que “no participarem de cap debat en què s'invitin aquestes forces d'extrema dreta”.

Tuit d'ANC Lleida Sagrià sobre els debats electorals

A aquesta publicació hi han respost de manera immediata els simpatitzants d'Aliança Catalana i altres usuaris crítics amb ERC i la CUP. Els acusen de si participar en debats en què surt Vox i el que anomenen “el nacionalisme espanyol més ranci”.

➡️ Política

Més notícies: