El diputat d'ERC al Parlament, Rubén Wagensberg intervé durant l'acte de rebuda després de l'arxiu del cas Tsunami, als Jardins de la Rectoria, el 12 de juliol de 2024, a Cantallops, Girona, Catalunya (Espanya)
POLÍTICA

ERC aprofita la tornada dels fugats a Suïssa per reivindicar el seu proimmigracionisme

Ruben Wagensberg insisteix que el projecte catalanista s'ha d'organitzar al voltant de 'l'acollida'

ERC no perd cap oportunitat per reforçar el seu relat, que és una combinació de processisme i esquerra woke.

Amb la tornada a Catalunya de Marta Rovira i Ruben Wagensberg, ERC ha aprofitat l'ocasió per reivindicar el seu discurs partidari de la immigració. El mateix discurs que en línies generals els ha portat al daltabaix electoral i, en conseqüència, a la guerra interna.

La persona encarregada de fer-ho no ha estat Marta Rovira, que està molt ocupada de posar ordre al partit, sinó Ruben Wagensberg. D'una incidència més humil que la de Rovira, la funció tradicional de Wagensberg a ERC ha estat promocionar aquesta mena de discurs entre un electorat que està en caiguda lliure.

La lliçó de Wagensberg

Intentant donar-li una transcendència que no va tenir entre la ciutadania, tant el Govern com alguns mitjans com TV3 van donar una àmplia cobertura a la tornada dels “exiliats”. Fins al punt que el compte institucional del Govern a X va publicar una intervenció de Wagensberg des del Palau de la Generalitat.

Davant Laura Vilagrà i Pere Aragonès, Wagensberg va reivindicar des del faristol institucional la importància de “reiterar el missatge d'una ciutadania inclusiva al costat de la gent que ha de marxar forçosament del seu país”:

De la mateixa manera, Wagensberg va tenir ocasió de parlar des dels micròfons d'un altre ens processista com a Òmnium Cultural. En aquest discurs, pronunciat al mig del carrer, Wagensberg va tornar a repetir que “la lliçó de l'exili és que Catalunya ha de ser terra d'acollida”:

Davant de l'allau de crítiques que van produir aquestes paraules. Wagensberg va publicar un llarg fil de Twitter per matisar les paraules. Tot i que, més que matisar, va ser confirmar les seves paraules.

Captura de pantalla d'un tuit de Ruben Wagensberg que diu: “7. de saber incloure qui ha arribat, avui no existiria. És el que distingeix la nostra nació.

El diputat d'ERC va insistir que el seu principal ensenyament de l'exili va ser que el projecte catalanista s'havia d'organitzar al voltant de "l'acollida” dels immigrants.

Novament, molts usuaris indepes li van retreure que donés lliçons després d'haver estat precisament a Suïssa. Perquè si alguna cosa deien desitjar aquests usuaris és que Catalunya fos com Suïssa. És a dir, un país que manté l'ordre migratori.

➡️ Política

Més notícies: