Una persona amb els pantalons baixats a la via pública al costat d'un parquímetre i un cotxe estacionat.
POLÍTICA

La degradació d'una ciutat catalana en una sola imatge: les xarxes bullen

Una dona ha sorprès un home rentant-se les parts en una font pública a Lleida

Els homicidis, els robatoris amb violència i les agressions sexuals són el costat més amarg de la inseguretat creixent a Catalunya. Tanmateix, aquesta té altres maneres de manifestar-se, com l'incivisme i la degradació de la convivència. Els catalans han de conviure diàriament amb escenes desagradables que reflecteixen la destrucció dels codis de respecte que han regit durant anys.

Una ciutat està acaparant darrerament les notícies de successos dels digitals i les xarxes socials. Es tracta de Lleida, on la delinqüència fa mesos que està en auge davant la preocupació dels veïns. Especialment a barris marginals com La Mariola i Pardinyes on es barregen altres problemes estructurals com la misèria i la saturació de la immigració.

Precisament des de Pardinyes arriben unes polèmiques imatges que reflecteixen la degradació de la convivència a aquesta zona de Catalunya. Les imatges van ser captades per un veí, i han estat difoses pel digital La Veu de Lleida . El vídeo mostra un home rentant-se les parts íntimes a la font d'una plaça, on suposadament altres ciutadans Nadóen aigua per sadollar la set especialment aquests dies tan calorosos.

Qui enregistra les imatges és una dona, que revela la seva intenció de portar les imatges a la policia. La dona està indignada perquè “és un lloc públic on hi ha nens jugant i gent passejant”, i anomena “degenerat” l'autor de la “guarrada”. La dona s'acaba enfrontant directament a l'home, que sembla estar demanant disculpes.

Les imatges causen indignació

La indignació s'ha estès a les xarxes socials, en la publicació que el digital ha penjat a la plataforma X. Els missatges demostren el cansament de molts catalans, sobretot de veïns de Lleida cansats de l'incivisme.

N'hi ha que afirmen que lamentablement, això cada vegada és més normal a moltes ciutats catalanes. “Avui a la plaça Valentí Almirall de Barcelona, amb sabó i tot, una mena de dutxa de font amb dos individus mitjos nus mentre els nens juguen a pilota”, explica un ciutadà indignat. Un comentari apunta que “si importes el tercer món acabes tenint el tercer món”.

Tot i que també hi ha opinions contràries a pujar aquest tipus d'imatges i que creuen que "és normal" si l'home és un captaire i no té aigua. Aquestes persones afirmen que a qui cal demanar explicacions és a les institucions i als serveis socials. Cosa que per altres no treu que els veïns acabin sent víctimes d'aquestes escenes (i més amb nens al davant).

➡️ Política

Més notícies: