L'atac de banyes d'ERC després del discurs de Puigdemont
La divisió entre el processisme s'accentua dia rere dia
Carles Puigdemont és el gran protagonista de la setmana. Primer per la reunió que va tenir dilluns amb Yolanda Díaz. I després per la roda de premsa que ell mateix va convocar al Parlament Europeu per marcar les seves exigències de cara a la negociació per la investidura de Pedro Sánchez. Des que se'n va anar a Waterloo, mai havia tingut tant de protagonisme i, és clar, això ha generat moltes enveges a Esquerra.
L'atac de banyes d'ERC té certa explicació. I és que Carles Puigdemont està sent el focus d'atenció de la política espanyola per fer el que, en línies generals, fa Esquerra des de fa uns anys.
Estem parlant de renunciar a la confrontació, abraçar el pactisme, veure el PSOE com un interlocutor vàlid i no prioritzar el referèndum perquè això faria naufragar les converses. Això sí, posant-li molta més èpica, paraules grandiloqüents i cops al pit. Però la via és exactament la mateixa que la dels seus rivals processistes.
Per aquest motiu, molts dirigents d'Esquerra han sortit al pas les darreres hores per reivindicar la seva aposta pel diàleg. Una aposta que consideren que ara Puigdemont també ha assumit. El més destacat va ser Pere Aragonès, que va reivindicar que “des que vaig assumir la presidència, he fet una aposta clara per la negociació i avançar a l'amnistia i el referèndum. Celebro la coincidència del plantejament que ha expressat el president Puigdemont”.
Teresa Jordà, número 2 d'ERC a Madrid, va posar l'accent que “Esquerra portem negociant en solitari des de fa 4 anys”. L'enveja també va portar la diputada al Parlament Raquel Sans a enviar un dard enverinat a Junts. “Convençuda que si sumem forces serà més útil que no pas la crítica als companys de viatge”, escrivia al seu compte de X.
Aquests només són uns exemples de la tasca que tenien ahir els dirigents d'ERC. Que no és altra que reivindicar la seva estratègia política i fer veure a la gent que ara Junts s'ha sumat al seu pla després d'haver-lo criticat al llarg dels darrers 4 anys.
Es tracta d'una idea genial reivindicar la teva feina, si no fos perquè Esquerra ha perdut 400.000 vots a les darreres eleccions. En qualsevol cas, no deixa de ser una reacció fins i tot lògica quan veus que aquells que tant han criticat la teva estratègia, ara se la fan seva.
Més notícies: