Primer pla de Carles Puigdemont enfadat
POLÍTICA

Fins i tot la SER reconeix que Puigdemont només pensa en ell

Parla de solució col·lectiva quan el que busca és solucionar la seva situació

La compareixença ahir de l'expresident Carles Puigdemont a un hotel de Brussel·les ha estat analitzada de maneres molt diverses. Per als seus acòlits va ser el discurs d'un home d'estat, però per a altres una decepció i fins i tot una presa de pèl. Al PSOE i Sumar celebren que s'obri a negociar.

Aquest és precisament el punt de vista de l'anàlisi d'Àngels Barceló a la Cadena Ser. La presentadora considera que amb les paraules Puigdemont rebaixa les exigències i obre la porta a la investidura de Pedro Sánchez. Però a més, la catalana ha destacat una cosa encara més important del discurs d'ahir.

Tot i que Carles Puigdemont parlés d'una solució col·lectiva, en realitat busca una sortida personal. Aquesta és l'opinió d'Àngels Barceló, per a la qual Junts s'ha posat al'alçada d'ERC. Però Puigdemont torna a ser el líder de l'independentisme davant del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Puigdemont només vol solucionar el que és seu

"Sap l'expresident de la Generalitat que aquest és el seu moment", diu Àngels Barceló, "ja no tant el moment dels catalans". Afirma que Puigdemont es va entossudir a parlar de nosaltres, “aquest plural majestàtic tan propi dels líders independentistes que confonen la part amb el tot”. Però que la seva intenció és una altra.

La periodista Àngels Barceló a Cadena SER

"El que vol solucionar abans de posar-se a negociar una investidura és el seu problema, la seva situació", ha dit Barceló, "i per això exigeix com a condició una llei d'amnistia". A més, veu el discurs com “una rebaixa”. Tot i que continua tensant la corda amb la unilateralitat, “també és cert que el referèndum, que fa poc semblava la pedra angular, queda assenyalat a l'horitzó sense més ni més”.

Per a la cadena Ser, que l'expresident s'obri a negociar és “una cosa fins ara impensable i per això un sector de l'independentisme ha carregat contra l'altre, contra Esquerra”. Ha recordat que, “per a molts, la negociació només la practiquen els traïdors”. I deixa una pregunta a l'aire, és Puigdemont un traïdor?

Divisió a l'independentisme

Un sector de l'independentisme valora la compareixença d'ahir com un punt d'inflexió en la reactivació del Procés. Celebren allò que consideren el discurs d'un home d'estat que torna a posar contra les cordes l'Estat. I veuen amb esperança l'obertura de vies per a l'amnistia i el referèndum.

Però un altre sector menys crèdul ho veu com l'aplanament del terreny per investir Pedro Sánchez amb una rebaixa de les exigències. Adverteixen dels riscos de la negociació amb el PSOE i criden a continuar amb les mobilitzacions als carrers. Temen que els líders processistes els la tornin a colar.

➡️ Política

Més notícies: