Enrenou per uns vídeos LGTBI i de gènere a escoles i instituts de Catalunya
El material didàctic ha estat subvencionat pel Departament dIgualtat i Feminismes de la Generalitat
La difusió de la ideologia de gènere a escoles i instituts, sobretot a edats molt primerenques, continua sent tema de polèmica a Espanya. L'organització E-Cristians ha denunciat un material didàctic LGTBI i de gènere que s'està començant a repartir a centres educatius per a alumnes d'infantil, primària i secundària. “És imprescindible que els pares estiguin molt atents perquè els seus fills no rebin aquesta morralla ideològica”, alerten a internet.
El material en qüestió són uns videocontes titulats “La Diferencia”, que pretenen oferir als alumnes models positius de persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, no binàries, intersexuals i queer. Els vídeos introdueixen temes com l'expressió de gènere, la diversitat corporal i l'assetjament per LGTBI-fòbia. Els contes, dividits per franges d'edats, incorporen propostes didàctiques per incorporar la diversitat sexoafectiva a la programació de l'aula.
Els autors d‟aquests vídeos asseguren seguir les directrius dels nous decrets 21/2023 i 175/2022 per complir amb el vector de gènere del marc normatiu. La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) promociona aquest contingut, que s'ha desenvolupat gràcies a la subvenció del Departament d'Igualtat i Femenins de la Generalitat. Tot i això, molts consideren que no és un material apropiat per a nens i nenes.
Vídeos amb contingut ideològic
Als nens entre 3-5 anys se'ls proposa un videoconte “per establir relacions i vincles saludables entre iguals”. Els seus protagonistes són Sira, que té dues mares, i Jing, “la més salvatge de I4”, que “porta els cabells curts” i “està farta que li diguin que hi ha colors de nens i colors de nenes”. Un altre videoconte reforça “la diversitat familiar i el respecte a les diferències individuals”, a més de “reconèixer models de diversitat positiva”.
Un vídeo per a alumnes de 6 i 7 anys introdueix la identitat de gènere no normativa mitjançant lús dels banys. Un nen que el curs passat era una nena entra al bany de nenes i es produeix un conflicte que els alumnes resolen fent nous cartells. Un altre vídeo per a nens de 8 i 9 anys es titula “juguem a les famílies”, i transmet el missatge de la diversitat familiar trencant amb els estereotips.
Un videoconte per a nens de 8 i 9 anys es titula “Ja saps si ets nen o nena?” i pretén treballar “l'assertivitat i resiliència per expressar allò que pensem i sentim”. Un altre vol introduir "les relacions d´amistat sanes entre persones del mateix sexe però amb diferents orientacions sexuals". Als nens de 10 i 11 anys se'ls vol ensenyar “el desenvolupament de la sexualitat”, ia alumnes de l'ESO a conèixer “la diferència entre identitat de gènere, sexe biològic, expressió de gènere i orientació sexual”.
Més notícies: