Muntatge amb un primer pla de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient
POLÍTICA

ENQUESTA | Et sembla bé el pacte PSOE-Junts per a la Mesa del Congrés?

Francina Armengol serà la presidenta del Congrés gràcies als vots del partit de Puigdemont

S'ha acabat el misteri: Francina Armengol és la nova presidenta del Congrés dels Diputats. La candidata del PSOE ha obtingut els vots del seu partit i de Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG. Així, el partit de Carles Puigdemont s'ha sumat a la coalició Frankenstein per facilitar als socialistes la tercera màxima autoritat de l'Estat.

Els vots de Junts favorables a Francina Armengol han tingut diverses contrapartides. Tot i que no s'ha dit públicament, tot apunta que els de Puigdemont tindran grup parlamentari propi. Cosa que els permetrà ingressar més diners de les subvencions i intervenir més a les sessions del Congrés. El PSOE també ha acordat amb els processistes que permetran parlar en català a la Cambra i també tramitaran la proposta perquè es pugui fer al Parlament Europeu.

A més, Junts per Catalunya també ha aconseguit que el PSOE aposti per reobrir la comissió d'investigació sobre el 'cas Pegasus' i el que ells denominen com a "clavegueres de l'Estat". El pacte entre socialistes i juntaires també contempla la creació d'una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, que es van perpetrar justament fa 6 anys.

Davant d'aquest pacte, preguntem als lectors d'E-Notícies com veuen l'acord entre el PSOE i els Junts. Et sembla bé que aquests dos partits hagin pactat? I les condicions del pacte, què et semblen? Vota a l'enquesta i deixa la teva opinió als comentaris!

➡️ Política

Més notícies: