Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

POLÍTICA

Una enquesta pronostica l'entrada de Sílvia Orriols al Parlament

El PSC podria guanyar les eleccions mentre que Sílvia Orriols entraria al Parlament amb fins a tres diputats

Aquest dilluns 18 de març s'ha certificat que Catalunya tornarà a votar el pròxim 12 de maig amb la signatura del decret de convocatòria de les eleccions. Pere Aragonès ja ha signat la convocatòria d'eleccions anticipades després del fracàs de la votació dels pressupostos de la setmana passada.

Ara, tant els mitjans de comunicació com tots els partits polítics tenen la mirada posada cap als pròxims comicis. Per aquest motiu, mitjans com El Periódico han publicat aquest dilluns una enquesta que destapa quin seria l'escenari polític a les pròximes eleccions catalanes.

Sílvia Orriols podria entrar al Parlament

D'acord amb el sondeig publicat, Sílvia Orriols podria entrar al Parlament de Catalunya aconseguint fins a tres diputats. Un fet que crida l'atenció si tenim en compte que Aliança Catalana encara no ha anunciat oficialment si es presentarà a les pròximes eleccions.

D'aquesta manera, destaca que li donin una possible entrada a una formació que encara no s'hi ha pronunciat. D'altra banda, segons l'enquesta de El Periódico, el PSC de Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya amb 35 i 38 escons i un 23,8% dels vots.

El segon lloc se'l disputarien ERC i Junts, amb un empat d'entre 29 i 32 diputats. Junts obtindria el 18,5% dels vots, mentre que ERC es quedaria amb un escàs 18%. Davant d'aquestes dades, el processisme podria sumar la majoria absoluta, encara que és difícil que tots obtinguin aquestes xifres.

Tot fa pensar que després de les eleccions es presentarà un escenari polític molt obert a Catalunya on el PSC podria buscar diversos pactes o, fins i tot, es podria arribar a la situació de bloqueig.

El PP es consolidaria com la quarta força

A més, les enquestes consoliden el PP d'Alejandro Fernández com a quarta força. Aquest obtindria entre 12 i 14 diputats. Un augment molt destacable tenint en compte que actualment el partit blau té només tres escons.

Pla mitjà d'Alejandro Fernández parlant en un míting i fent un gest amb la mà esquerra cap endavant

En cinquena posició apareix un triple empat entre els Comuns, la CUP i Vox, els quals aconseguirien entre 12 i 14 diputats en les pròximes eleccions del 12 de maig. Per acabar, i tal com es preveia, el sondeig revela que Ciutadans podria quedar sense representació parlamentària.

➡️ Política

Més notícies: