Primer pla de Pablo Echenique amb cara d'ensurt
POLÍTICA

Pablo Echenique es pronuncia sobre la investidura i la gent acaba rient-se'n

‘Zero lliçons de gent com tu’

Que Podemos i Sumar estan en guerra civil ho sap tot el que segueixi la política. I en aquest sentit, Pablo Echenique no escatima en retrets als seus presumptes aliats de Sumar. L'últim ha vingut arran de la investidura, és a dir, que Irene Montero tingui un peu fora del govern .

La impotència de Podemos

Des que la vicepresidenta Díaz monopolitzés l'esquerra a l'esquerra del PSOE, Podemos està immers en un desplegament de ràbia i impotència. La pèrdua progressiva de vots i, per tant, de figures, ha anat dessagnant el partit. Sent una de les últimes cares reconeixibles la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Van empassar-se ja de veure's inclosos a la llista de Sumar i, després, de votar sí Sánchez. No era estrany, doncs, que Podemos – i Montero en particular – es fessin forts en un nínxol ideològic per diferenciar-se. I aquest no podia ser altre que la igualtat, el feminisme i, en fi, la constel·lació d'assumptes relatius al gènere.

És en aquesta línia que s'ha pronunciat en xarxes Pablo Echenique: per criticar la pèrdua de feminisme del pròxim govern. Aquest ha estat el seu missatge:

I si l'assumpte va de Podemos i Irene Montero, la polèmica està servida: com se sol dir, “l'ha deixat botant”. La contradicció entre criticar un govern i donar suport a la seva investidura és massa evident perquè te la deixin passar. Això, i més d'un riure i burla, és el que li ha caigut a Echenique.

Crítica majoritària: 'Doncs ja sabeu, a votar no'

Dit de mil maneres diferents, amb més o menys gràcia, les respostes que ha rebut Echenique anaven per la mateixa línia. Una manca de continuïtat entre la crítica a Sánchez i Sumar i l'orientació del vot de Podemos. Assumpte aquest que, a més, va ser aprovat en un 86% pels militants de Podem.

Des de “menys demagògia i més dignitat” fins a “el que no pots fer és queixar-te i votar sí”. Aquesta és, en resum, l'essència del problema que té Podemos. Veurem com evoluciona el discurs del partit, això si sobreviu a l'abraçada de l'os de Sumar.

Captures de diverses piulades rient i criticant Pablo Echenique
➡️ Política

Més notícies: