Muntatge de Laia Estrada i Josep Rull
POLÍTICA

La CUP justifica el seu vot a Josep Rull i les xarxes esclaten contra ells

Els anticapitalistes han rebut centenars de comentaris a les xarxes arran del seu comunicat

Dilluns d'aquesta setmana es va assolir l'enèsim "acord històric" del procés. Els partits processistes van aconseguir investir Josep Rull com a president del Parlament.. Amb 59 vots, Rull es va imposar a la candidata socialista, Sílvia Paneque, que va obtenir 42 vots.

Aquest acord, però, no hauria estat possible sense el suport de la CUP, el suport del qual no estava clar inicialment a causa de la reticència d'investir un candidat convergent. Finalment, la CUP va optar per sumar els seus vots i va explicar les raons en un comunicat, argumentant la necessitat de tenir una taula "antirepressiva, democràtica i sobiranista". Van lamentar, a més, que Junts no cedís la presidència a ERC, cosa que hauria permès incloure els comuns a l'acord.

Tot i això, la CUP no va esmentar com justificar l'elecció d'un president del Parlament que s'oposa a dos dels pilars de la seva campanya. Aquests dos pilars són l'oposició al projecte del Hard Rock i la defensa de Palestina. Com es podia esperar, les xarxes socials no van trigar a esclatar davant del que molts van considerar incoherències del partit.

La usuària @gagarin45 criticava durament: “La CUP partit sistèmic que vota com a president del Parlament un burgès reaccionari, d'un partit que envia els mossos per reprimir manifestacions dels treballadors. Que contracta l'assassí feixista de Yolanda González, però defensa la corrupta Laura Borràs.”

Pla mig curt de Laia Estrada parlant i aixecant la mà dreta i de fons diversos dirigents de la CUP en segon pla

Aquest comentari subratlla les contradiccions entre la retòrica anticapitalista de la CUP i el suport a un candidat d'un partit vist com la dreta de les retallades.

Per la seva banda, @viitxxr resumia el sentir de molts: “Resumeixen del comunicat: heu votat un president de dretes i sionista, una vegada més”.

@joan_manuel1969 acusava la CUP d'hipocresia: “HIPÒCRITES! Sempre de la mà dels pares convergents, és a dir, del racisme turbocapitalista d'extrema dreta! Sou el pitjor enemic de les classes populars.”

Finalment, @sacretoba ironitzava sobre el destí de la CUP: “I la paperera de la història, ja la teniu plena o encara hi cap algú més?”, suggerint que la CUP està condemnada a l'oblit per les seves decisions contradictòries.

En resum, el suport de la CUP a la investidura de Josep Rull com a president del Parlament ha generat una onada de crítiques a les xarxes socials. Ressalta la incoherència dels “antisistema” i el malestar provocat dins del seu espai polític.

➡️ Política

Més notícies: