Muntatge de Barcelona i una imatge d'una font amb xeringues
POLÍTICA

La imatge del que s'ha trobat en una font a Barcelona que posa el pèl de punta

La creixent degradació que pateix el barri del Raval s'està convertint en un problema seriós per als veïns

El 9 de juny passat, l'usuari @ModoAlt va publicar un tuit amb inquietants fotografies que mostraven com els drogoaddictes i la degradació s'han apoderat del Raval, a Barcelona.

El tuit denunciava: “Això és el que et pots trobar a una font del Raval a Barcelona. Polítics degradant barris cèntrics per expulsar els veïns de tota la vida perquè malvenguin els seus habitatges que van comprant fons voltors per posteriorment fotre un 'pelotazo' urbanístic. A València fa anys que ho fan”.

L'incident va tenir lloc dissabte, 8 de juny, al carrer de l'Arc del Teatre. Els veïns es van trobar amb tres xeringues llençades en una font pública situada al costat de la Sala Baluard. Aquest centre, conegut oficialment com a Centre d'Atenció i Seguiment (CAS) per a toxicòmans, és considerat un dels punts més conflictius de Barcelona en termes de consum i tractament de drogues.

La situació ha generat un gran malestar entre els residents del Raval, un barri històric que ha experimentat una notable degradació els darrers anys. Les xeringues abandonades representen no només un problema de salubritat pública, sinó també un perill directe per als habitants, especialment per als nens. Un cas alarmant es va reportar el 12 d'abril, quan un nen es va punxar amb una xeringa que estava a escassos metres de la seva escola.

Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), el 2022 es van recollir 50.279 xeringues als carrers de la ciutat. D'aquest total, més del 80% es van trobar als carrers del districte de Ciutat Vella, que inclou el Raval. Aquests números reflecteixen una situació alarmant i persistentment problemàtica a l'àrea.

Muntatge d'una font de Barcelona amb xeringues

Les xarxes socials han estat el principal canal on els veïns del Raval expressen la seva frustració i temor. Les denúncies s'han multiplicat, amb nombrosos testimonis que descriuen la inseguretat i la indignació davant de l'aparent inacció de les autoritats.

Alguns residents acusen els polítics de permetre i perpetuar la degradació del barri. La situació al Raval no només posa de manifest la necessitat de polítiques de salut pública més eficaces, sinó també una crida urgent a la intervenció urbanística que protegeixi la seguretat dels residents. Els veïns continuen esperant respostes i solucions que abordin de manera integral els problemes de drogoaddicció i la conseqüent degradació urbana que afecten greument la qualitat de vida al barri.

➡️ Política

Més notícies: