Muntatge de Marcela Topor rebent diners de la Xarxa mentre Carles Puigdemont mira cap a una altra banda.
POLÍTICA

La dona de Puigdemont continuarà cobrant 6.000 euros públics al mes

La periodista haurà cobrat uns 400.000 euros de la Diputació de Barcelona en acabar la temporada actual


La Xarxa Audiovisual Local (XAL), entitat dependent de la Diputació de Barcelona, ha renovat sis mesos més el contracte amb Marcela Topor. Aquesta és la dona de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Topor va ser contractada per la XAL per dur a terme el programa setmanal The Weekly Mag , un magazine d'entrevistes en anglès amb personalitats de diferents àmbits de Catalunya.

Per fer aquest programa, la dona de l'expresident cobra 6.000 euros mensuals des de l'any 2018. L'únic canvi va ser el 2020 que, després del pacte entre Junts i PSC, la presentadora va deixar de cobrar els mesos d'estiu en què el programa no es feia.

La periodista haurà cobrat uns 400.000 euros públics

D'aquesta manera, s'assegura la continuïtat a la graella de la XAL fins que s'acabi la temporada al juny, amb unes audiències que es mouen al voltant de les 15.000 persones. Així, la periodista haurà cobrat uns 400.000 euros de la Diputació de Barcelona en acabar la temporada.

Aquest fet ha estat conegut a través del portal de transparència de la XAL que ha fet públic el contracte amb l'empresa que gestiona el local on s'enregistra el programa. Al document consta la contractació de l'espai AILAIC per a l'enregistrament del programa des de l'1 de gener fins al 30 de juny. Per l'ús d'aquest local, situat a l'Eixample de Barcelona i a prop de la Sagrada Família, durant els sis mesos vinents es pagarà un total de 27.104 euros.

Qui és Marcela Topor?

Marcela Topor és periodista de professió, com el marit, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Va néixer a Vaslui, Romania, l'any 1976 i porta casada amb l'expresident des de fa 23 anys.

Marcela Topor a un programa de The Weekly Mag a l'octubre de 2022

Topor es va traslladar a Espanya i va començar a treballar com a periodista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), dirigida aleshores per Puigdemont. Tot seguit, va treballar en el mitjà Catalonia Today, fundat per l'expresident.

Finalment, va aterrar a la Xarxa de Televisions Locals de Barcelona per acabar presentant el The Weekly Mag. A més, també escriu per a El Punt Avui, larepublica.cat i exterior.cat.

➡️ Política

Més notícies: