Una persona d'esquena al costat d'un tauler de control en un entorn possiblement de transport.
POLÍTICA

Diversos joves magribins es colen en una cabina d'un tren de Rodalies

Renfe, després de prendre coneixement de les imatges, ha posat el cas en mans dels Mossos d'Esquadra

Nou acte vandàlic a Rodalies. Un grup de joves magribins han accedit de manera il·legal a la cabina d'un tren de Rodalies. Les imatges es poden veure en un vídeo difós a X, abans Twitter, que s'ha fet viral en pocs minuts.

Renfe, després de veure les imatges, ha posat el cas en mans de l'equip de seguretat i ha denunciat els fets. "Tenim constància i es va comunicar al departament encarregat de seguretat perquè es facin les actuacions pertinents davant d'aquest fet".

Diversos magribins es colen en una cabina d'un tren de Rodalies

Al vídeo sembla que els joves intenten posar en marxa el tren des de la cabina, cosa que ha generat preocupació entre els usuaris. Tot i això, Renfe ha desmentit que els nois aconseguissin fer funcionar el tren.

Segons expliquen, encara que els joves van aconseguir entrar a la cabina, els comandaments estaven bloquejats i no podien operar el tren. Adif ha aclarit que els individus van entrar a la cabina d'un vagó acoblat a un altre, i per això no estaven conduint el tren.

Renfe ha assenyalat que és impossible que el tren es mogui des de la segona cabina a causa dels mecanismes de seguretat. La porta va ser forçada pels joves per entrar, cosa que està sent investigada per determinar responsabilitats i prevenir que es repeteixi en el futur.

Fotomuntatge amb imatge d'un tren de Rodalies i un símbol d'alerta vermell

De moment, no s'ha aconseguit identificar ni el tren ni la ruta exacta en què va passar l'incident. A més, es desconeix la data en què es van produir els fets. Les autoritats i Renfe estan treballant per aclarir aquests punts i localitzar els responsables.

Renfe ha denunciat els fets

L'accés no autoritzat a zones restringides dels trens representa un gran risc. Un greu perill tant per a la seguretat dels passatgers com per al funcionament correcte del servei. D'aquesta manera, s'espera que es prenguin les mesures pertinents.

Aquests tipus d'actes vandàlics han generat una gran preocupació. I és que no només posen en risc la integritat del transport, sinó que també afecten la seguretat del personal i dels usuaris.

Per la seva banda, Rodalies de Catalunya continua reforçant les mesures de vigilància per evitar que situacions com aquesta es tornin a repetir. Després del que ha passat, confia que les denúncies presentades serveixin per frenar aquest tipus de comportaments perillosos.

➡️ Política

Més notícies: