Primer pla de Sílvia Orriols i de fons una imatge de Pere Aragonès capcot
POLÍTICA

Sílvia Orriols treu els colors a ERC i CUP

L'alcaldessa de Ripoll planta cara als dos partits processistes

Hi ha qui li agrada més i hi ha qui agrada menys Sílvia Orriols. Entre els segons hi ha, sens dubte, ERC i la CUP. I encara més després del discurs que la líder d'Aliança Catalana va fer aquesta setmana i que els ha deixat en evidència. Un discurs en què treu els colors a aquests dos partits processistes.

Aquesta setmana s'ha constituït el Consell Comarcal del Ripollès, ens en què Aliança Catalana ha aconseguit dos representants. Un és Sílvia Orriols, que no ha dubtat a carregar contra ERC i CUP per la seva decisió de pactar amb el PSC la presidència d'aquest organisme. Ho ha fet, a més a més, amb un discurs molt aplaudit entre l'independentisme.

L'alternativa al pacte ERC-PSC-CUP era la candidata de Junts per Catalunya, i és a qui Aliança Catalana va votar. Els motius per a aquesta decisió els va exposar clarament la mateixa Sílvia Orriols. “No és sant de la nostra devoció”, però prefereixen Junts perquè veuen “indecent fer partícip dels nostres governs” a partits “del 155”. Aquest és el primer retret de l'alcaldessa de Ripoll a ERC i CUP, que van votar amb el PSC i que, segons ella, “normalitzen així l'ocupació que patim”.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

“Com volen que el món ens cregui quan diem que som un poble oprimit si pactem amb l'opressor?”, es pregunta Orriols. A més, assenyala que els acords d'aquests partits processistes amb als socialistes és a canvi d'“obtenir o mantenir cadires”.

“Fa 4 anys, ERC criticava que Junts pactés amb el PSOE”, recorda Orriols en al·lusió al pacte de la Diputació de Barcelona. “Avui és ERC qui pacta amb el PSOE. No sé si s'adonen que, a les seves baralles polítiques, el PSOE sempre guanya i Catalunya sempre perd”, exclama.

“Estem farts de tantes jugades mestres”. Des d'Aliança Catalana critiquen l'obsessió dels processistes d'“obtenir càrrecs i poder a qualsevol preu”.

El cas és que, finalment, serà el ERC qui dirigeixi el Consell Comarcal del Ripollès gràcies a l'acord amb PSC i la CUP. Aquests tres partits també van fer un pacte per arrabassar l'alcaldia de Ripoll a Sílvia Orriols. Però la negativa de donar l'alcaldia a Junts, que va quedar en segona posició, va impossibilitar la idea de socialistes, republicans i cupaires.

Sílvia Orriols crida a l'abstenció per a les eleccions del 23 de juliol

A més, Sílvia Orriols també va fer una crida a l'abstenció per al 23 de juliol. “Espero que aquest festí els faci bon profit. Netegeu bé el plat, que a partir del dia 23 i gràcies a l'abstenció massiva que es preveu, el processisme passarà gana”, augurava l'alcaldessa de Ripoll.

➡️ Política

Més notícies: