Muntatge de Meius Ferreé i un tuit contra Aliança Catalana
POLÍTICA

Una dirigent d'ERC retreu al seu partit la seva posició pel que fa a la immigració

De mica en mica, els republicans s'enfrontaran al debat intern d'armar una nova estratègia política i ideològica

Meius Ferrés Fluvià és l'actual presidenta de l'Assemblea Nacional de Dones d'ERC. Especialista en Lingüística Teòrica, Ferrés ha estat professora d'universitat i s'ha destacat per la seva activitat en la defensa i la promoció de la llengua catalana. Des del 2008, és militant d'ERC i, entre altres càrrecs, ha estat secretària d'organització de l'Executiva Local d'Olot i candidata a les europees el 2009.

Avui mateix, Ferrés ha protagonitzat un viral a les xarxes socials. En un missatge publicat a X, s'ha referit al tema més polèmic que hi ha ara Catalunya: la immigració i la seva gestió. Amb gairebé onze mil visualitzacions, el missatge ve a dir que el seu partit i les esquerres en general haurien d'afrontar aquest debat de manera nova:

El missatge ha rebut multitud de respostes i Ferrés ha interactuat amb algunes. Tot i que no ha aclarit amb precisió en què podria consistir la nova postura de l'esquerra, Ferrés ha assenyalat que no és intel·ligent regalar-li el debat a la dreta.

“No és cert”, ha dit Ferrés davant l'acusació que l'esquerra sí que parla d'immigració, “En els debats electorals, per exemple, no hi és present. S'hi passa de puntetes, amb discurs bonista. I mentrestant al carrer un munt de gent rep missatges on s'associa amb delinqüència, amb aprofitament de recursos públics, etc. Cal contrarrestar-ho”.

La nova estratègia d'ERC

El dur cop electoral al 12M ha certificat que l'estratègia que tenia ERC (política social i no donar gaire protagonisme a la qüestió nacionalista) ha fracassat. Davant d'això, el repte de fons que ara tenen els republicans és armar una nova estratègia que respongui a les realitats que ells mateixos detecten.

En aquest sentit, el debat de la immigració és només un cas particular per a ERC. Es tracta d'un dels molts temes en què els republicans han de reajustar el discurs. Entre ells, també hi ha el model educatiu que encara promouen i que amb PISA es va mostrar fallit, la gestió de la seguretat o l'aprimament d'una administració cada cop més allunyada del ciutadà.

➡️ Política

Més notícies: