Dues persones interactuen en un espai públic mentre que altres persones observen des del fons.
POLÍTICA

Un diputat de Vox pateix en primera persona l'auge de la inseguretat a Catalunya

Juan José Aizcorbe relata com va viure quatre incidents en només uns minuts de diferència a Girona

Catalunya pateix, en els darrers temps, un augment de la delinqüència que ja ni les dades oficials poden amagar. Una part important dels delictes es troben en xifres màximes de la darrera dècada. I les principals enquestes a la ciutadania ja reflecteixen la preocupació creixent per la inseguretat als carrers catalans.

Un dels que ha patit en primera persona aquesta crua realitat és Juan José Aizcorbe, diputat de Vox al Congrés. El dirigent del partit de Santiago Abascal explica a E-Notícies quatre fets que va viure aquesta setmana a Girona, que es van succeir en pocs minuts de diferència.

Aquest dimarts, Aizcorbe esperava el seu fill a l'estació de l'AVE d'aquesta capital catalana. En primer lloc, va ser testimoni de l'"assetjament d'uns joves magribins a una noia que anava a buscar el tren". Poc després, es generaria un altre incident fins i tot més greu.

"Després de sentir uns crits, vaig veure sortir corrent dues senyores amb dos nens petits que estaven en un parc que hi ha a la zona", relata Aizcorbe a E-Notícies. "Ens acostem diversos transeünts. Sembla que un magribí va intentar emportar-se un dels nens".

Juanjo Aizcorbe parlant des de la tribuna del Congrés

El diputat de Vox al Congrés va intercedir, fet que va provocar que "el magribí se m'acostés i se m'encarés. Vam estar en mitges empentes uns segons", explica. A poc a poc, els ànims es van anar calmant. Aleshores semblava que els incidents no anirien a més, però no va ser així.

"Immediatament després", el mateix protagonista de l'incident anterior es va encarar amb un jove subsaharià que "el pobre només passejava per allà juntament amb altres amics". La disputa va acabar amb baralla, en la qual el magribí[a la foto, amb la samarreta blanca i banyador negre]"va acabar amb la samarreta trencada".

En aquell moment, Juanjo Aizcorbe va trucar als Mossos d'Esquadra, però el jove malfactor "va sortir fugint" després de protagonitzar tres incidents en pocs minuts de diferència.

Així doncs, el relat del diputat de Vox al Congrés evidencia la realitat que pateixen molts catalans diàriament. La inseguretat ha esdevingut un problema a Catalunya malgrat els esforços de Joan Ignasi Elena, ara ja exconseller de l'Interior, d'amagar aquesta realitat amb el seu negacionisme delinqüencial.

➡️ Política

Més notícies: