Brutal pelea en la calle en Sant Pere Pescador, Cataluña POLÍTICA

VÍDEO | Indignació arran de l'última baralla als carrers de Catalunya: 'Els de sempre'

Els catalans estan cada cop més farts de tenir por de sortir al carrer

La inseguretat i la violència continuen causant estralls a Catalunya. Els delictes no paren de pujar i la manca de seguretat es manifesta diàriament als carrers dels pobles i les ciutats amb robatoris, baralles i agressions. Un compte de Twitter acaba de pujar les imatges d'una brutal baralla entre diversos joves que reflecteixen la situació de degradació als carrers de Catalunya.

El succés ha passat a Sant Pere Pescador, una petita localitat de l'Alt Empordà, a Girona. Els barris de les grans ciutats, sotmesos a una forta pressió migratòria, són les zones més castigades per la delinqüència. Però els petits pobles, com aquest, tampoc no es deslliuren de la plaga de violència que assola la comunitat.

Un policia de la Guàrdia Urbana amb motocicleta observa un home sense camisa creuant el carrer.

Un compte de X ha pujat les imatges d'aquesta baralla, que va tenir lloc als carrers de Sant Pere Pescador ahir cap a les nou del vespre. L'altercat va estar protagonitzat "pels de sempre", diu la titular d'aquest compte, "com podeu veure en un català perfecte". Afirma que els ciutadans estan “cansats de no poder sortir al carrer per la inseguretat que hi ha”.

Qui en té la culpa

La publicació reflecteix la desesperada situació a moltes ciutats i pobles de Catalunya. Als comentaris es mostra el cansament. Un veí pregunta "què fa la policia", i un altre afirma que és "una llàstima", que "la gent jove normalitza coses que fa uns anys eren impensables".

Responsabilitzen els partits que han estat governant Catalunya durant tots aquests anys, i el PP i el PSOE per "haver obert les portes" a la immigració descontrolada.

L?últim govern ostentat per ERC en minoria va exercir des de la Conselleria d'Interior un bonisme que va agreujar la situació de la delinqüència. Hi ha una sensació generalitzada que no només augmenten els delictes sinó també la gravetat i la violència que s'exerceix diàriament als carrers. L'exconseller Joan Ignasi Elena va negar el problema de la delinqüència i ho va atribuir a casos aïllats i falques de l'extrema dreta.

Les baralles multitudinàries

Les baralles multitudinàries, que acostumen a estar protagonitzades per joves estrangers, són una de les manifestacions de la inseguretat. Generen una gran sensació de por entre els veïns. Fa temps que aquestes baralles es reprodueixen pel territori català a gran escala, i ja s'han vist a ciutats com Manresa, Vic, Olot, Lleida, Tortosa i Mataró.

L'estiu i les festes majors han disparat aquest tipus d'aldarulls que a més són molt difícils d'aturar per part de la policia, perquè sorgeixen de manera espontània i es dissolen ràpidament.

➡️ Política

Més notícies: