Primer pla de Najat Driouech, diputada d'ERC
POLÍTICA

La diputada musulmana d'ERC parla d'immigració i acaba sortint esquilada

Najat Driouech ha criticat el Pacte de Migracions i Asil de la UE

Najat Driouech Ben Moussa, la diputada musulmana d'ERC, ha tornat a despertar les ires dels internautes amb les opinions. Ha estat arran del Pacte de Migracions i Asil de la UE, que imposa polítiques migratòries més restrictives a Europa. El tema migratori és més d'actualitat que mai a Catalunya.

Per a la diputada musulmana d'Esquerra, l'acord europeu és un atemptat contra els drets humans. A més, ha dit que "no ens podem permetre comprar el marc de l´extrema dreta que posa en risc la vida de milers de persones". Per contra, ha defensat “polítiques antiracistes que garanteixin la justícia social”.

El seu missatge a la xarxa social X (Twitter) ha caldejat els ànims de molts ciutadans que estan farts del problema migratori. Li retreuen que “tot allò que sigui regular la immigració sigui extrema dreta”. En canvi, consideren que “controlar la immigració no és racisme sinó sentit comú”.

Nou pacte migratori a la UE

El nou pacte migratori reforça les fronteres de la Unió Europea i obre la porta perquè els països puguin rebutjar l'acolliment d'immigrants. Fins ara s'establien quotes obligatòries per als països membres de la unió. Ara els podran rebutjar mitjançant una compensació econòmica.

Els vint-i-set han arribat a un acord de consens en plena crisi migratòria a Europa, que va deixar l'antic pacte obsolet. A molts països de la UE s'han imposat els governs conservadors recolzats per partits antiimmigració. Això indica que aquest tema s'ha convertit en la principal preocupació dels europeus.

Desenes de subsaharians en una piragua interceptada per un vaixell de la Creu Roja

Tot i això, per a Najat Driouech es tracta d'un pacte que va contra els drets humans ia favor de l'extrema dreta. Els usuaris de la xarxa social X li diuen que estan “farts” de la immigració massiva, sobretot del Marroc. "Extrema dreta", diu algú, "és arribar a un país d'acollida i exigir drets acabant d'aterrar sense complir els deures".

Contra la diputada Driouech

Els comentaris es queixen que “paguem una diputada perquè defensi els seus interessos personals”. Molts defensen que “els recursos són limitats” i “primer s'ha de garantir el benestar dels autòctons”. També diuen a Driouech que pregunti als seus països què pensen sobre els drets humans.

Als comentaris es pot percebre també l'atipament de molts catalans amb la diputada Driouech. I és que la diputada musulmana sembla abonada a la polèmica i no dubta a donar sempre la seva opinió amb el tema de la immigració. Aquesta qüestió esdevé un tema sensible a Catalunya.

No només perquè s'ha trencat el tabú, sinó perquè el cansament dels ciutadans augmenta cada dia més. El debat sobre l'expulsió dels immigrants amb delictes reincidents ha tornat a tensionar la societat catalana. Recorden a Najat Driouech que extrema dreta és venir els països europeus a delinquir.

➡️ Política

Més notícies: