Primer pla de Najat Driouech, diputada d'ERC
POLÍTICA

La diputada musulmana d'ERC acusa una feminista de transfòbia

Najat Driouech, contra la pregonera de les festes de la Mercè

No ha estat un bon dia a Twitter per a Najat Driouech Ben Moussa, diputada musulmana d'ERC. El seu partit ha publicat un comunicat criticant la designació de la pregonera de les festes de la Mercè de Barcelona, l'escriptora Najat el Hachmi. Segons el comunicat d'Esquerra i que ha compartit la diputada, el Hachmi "s'ha significat en contra de les persones trans", cosa que no és del tot certa.

Najat el Hachmi és una veu reconeguda per qüestionar l'islamisme i el paper de la dona. Sap de què parla, va néixer al Marroc i es va traslladar als vuit anys a Catalunya. "L'Islam no va ser mai feminista i mai ho serà", assegura l'escriptora, que no porta el vel i que va trencar amb l'Islam en adonar-se que no respectava la dona. El Hachmi ha estat una de les veus que ha qüestionat la Llei Trans, com ha fet la socialista Carmen Calvo o altres dones amb una llarga trajectòria en el feminisme.

Però segons el lobby que reparteix carnets de bonisme, Najat el Hachmi està en contra de les persones trans. Entre el lobby hi ha ERC, que s'ha apuntat a la moda d'escollir qui és bo i qui és dolent. El discurs de l'Hachmi qüestiona determinats postulats sobre la llei Trans, cosa que ha de ser massa complex d'entendre per al dogmatisme progre.

El més curiós del cas és que l'altra Najat, a diputada d'ERC que sí que porta vel i professa l'Islam, ha volgut pujar al carro i atacar també la pregonera de les festes de la Mercè. La seva publicació s'ha omplert de comentaris ràpidament, recordant a Driouech la incoherència de defensar les persones trans i la seva religió.

"Tu precisament donant lliçons de tolerància a una altra musulmana", "Per què la teva religió no accepta sense problema homosexuals i transsexuals? Hipòcrita és poc", són alguns dels comentaris. Altres li recorden que porta el vel des que viu de la política: "Doncs té més principis feministes que tu, que et vas tapar quan vas entrar en política".

Aquests són només alguns dels comentaris:

➡️ Política

Més notícies: