Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

La diputada expulsada de Junts carrega contra Carles Puigdemont

Cristina Casol considera un 'bluf' la candidatura de l'expresident i assegura que votarà un altre partit independentista

Cristina Casol ha estat juntament amb Aurora Madaula i Laura Borràs la cara visible de la fractura de Junts entre els díscols i el sector oficialista. La diputada, representant del corrent socialdemòcrata i afí a la presidenta Laura Borràs, va plantejar un pols a la direcció encapçalada per Jordi Turull acusant el grup parlamentari d'assetjament sexual. Va ser expulsada el mes de gener passat després d'arxivar-se la seva denúncia, i ara torna a la càrrega focalitzant les seves crítiques a Carles Puigdemont.

"Tornar sense un projecte col·lectiu, lamentablement un bluf", ha tuitejat l'exdiputada sobre el retorn de Puigdemont al capdavant del renovat partit. El partit afronta les eleccions del proper 12 de maig amb una candidatura personalista, que fins i tot ha canviat el nom a Junts + Puigdemont, i ha passat del turquesa al blau fosc. Casol expressa allò que molts pensen, i és que es tracta d'un altre artifici més de l'expresident per salvar-se a si mateix.

A més, als comentaris afirma que tot està planejat des del mes de novembre passat, i que l'acord amb el PSOE no tenia més objectiu que el retorn de Puigdemont. Quan li pregunten a quin partit votarà, Casol respon que “un independentista”, lliscant per tant que el nou Junts no ho és. L'exdiputada representa un factor més d'erosió per a un projecte que genera com a mínim escepticisme a bona part de l'independentisme.

Captures de Twitter

Perquè no és la primera crítica al nou projecte de Carles Puigdemont. Cristina Casol va criticar amb duresa que el partit relegés en un acte oficial la número dos de la candidatura, Anna Navarro, en benefici de Josep Rull. Res estrany tenint en compte que la número dos és una dona, va afirmar Casol, tornant a estendre sobre la formació l'ombra del masclisme.

El Govern dóna suport a Cristina Casol

El cas Casol continua cuejant, després que Junts presentés una querella per injúries contra les tres expertes de la comissió d'investigació que va tractar la denúncia de la diputada per assetjament masclista. El Govern es va alinear amb els Comuns i la CUP per exigir a Junts la retirada de la querella, perquè considera que perjudica les víctimes de la violència de gènere. D'aquesta manera, ERC se solidaritza amb Cristina Casol i alguns veuen una pinça entre els republicans i la diputada contra Junts en plena carrera electoral.

Una cosa gens desgavellada, tenint en compte que Cristina Casol va votar des del grup mixt a favor dels pressupostos de Pere Aragonès per venjar-se de Junts. Ara la consellera en funcions d'Igualtat, Tània Verge, defensa públicament Cristina Casol. És clar que Esquerra i Casol tenen ara mateix interessos compartits i uneixen forces contra un Junts més controlat que mai per Carles Puigdemont i el sector convergent de Turull i Rull.

➡️ Política

Més notícies: