Muntatge amb un primer pla de Javier Milei amb ulleres i rient i un altre de Pilar Rahola amb cara d'enfadada
POLÍTICA

El dia que Javier Milei va destrossar Pilar Rahola

'El Peluca' i la catalana van tenir els seus més i els seus menys

Javier Milei ha passat de ser un histriònic polític a president de la pàtria argentina, i ja és un fenomen global. La victòria ha arribat a tots els racons del món, inclòs a Espanya i Catalunya. Entre els analistes que van valorar el triomf de Milei destaca l'opinió de Pilar Rahola.

L'analista catalana ha evitat reduir-ho tot al “simple esquema” de “l'esquerra derrotada i l'extrema dreta guanyadora” que ofereix “una visió distorsionada”. Ha presentat com a causa "la reacció massiva d'un electorat indignat per la situació econòmica, els abusos, la corrupció i el populisme kirchnerista". I ha preferit qualificar Javier Milei prudentment, com un “enigma”.

Muntatge de Javier Milei i la bandera argentina

Anteriorment, però, la catalana s'havia mostrat molt crítica amb el populisme del 'Peluca' Milei. “Em preocupen els mags que et treuen conills del barret en la política”, va arribar a dir. Curiosament, Javier Milei i Pilar Rahola ja van tenir els seus més i els seus menys fa no tant de temps.

Javier Milei vs. Pilar Rahola

Va ser al gener del 2022, quan Javier Milei era diputat nacional de La Llibertat Avança. Pilar Rahola, algú molt ben connectada amb el món argentí, va donar la seva opinió pel programa La Nación. "No es pot jugar amb la dignitat d'un càrrec públic", va dir Rahola en referència al polèmic sorteig de Milei de la seva dieta de diputat.

MILEI ARREMETIÓ CONTRA ESPAÑOLA QUE NO CONOCE NADIE - Javier Milei en La Nación + 10/1/2022

Javier Milei, que es defineix com a anarcoliberal en contra de la presència de l'Estat, va sortejar la seva dieta de diputat com a crítica a la “casta” que viu de la política. Pilar Rahola va defensar que “un càrrec públic és algú que deixa la feina per servir la nació”. I que per tant, “han de tenir un sou raonable”.

El polític argentí li va respondre que “si jo estic exercint un càrrec i a mi se'm paga aquests diners, jo faig amb aquests diners el que em dóna la gana”. Va acusar la catalana de patir la "malaltia de l'esquerra" que és "no estar acostumats a la llibertat". Per això va defensar estar “en contra de l'estat” i el “robatori dels impostos”.

Repàs del 'Peluca'

Javier Milei va preguntar “qui és” Pilar Rahola per parlar de “sou raonable” per als diputats, i si és ella "qui posa el preu”. El diputat llavors va defensar que l'única llei justa per fixar els salaris és “la llei del mercat”. I va acusar Rahola de pertànyer a una esquerra “malalta d'Estat i de dirigisme”.

La conductora del programa va trencar una llança a favor de Rahola, recordant la seva crítica a la corrupció del kirchnerisme. Però Milei va matisar que "la corrupció és inherent a l'Estat", i que "si molesta la corrupció ha d'anar contra l'Estat i no engrandir-lo". Va rematar dient que “jo sóc un perill per a la casta, per als lladres”.

Rahola es mostra ara més moderada en la crítica cap a ell. I assegura que "si és capaç de reduir l'excés retòric, establir aliances raonables i marcar el rumb propi de les democràcies liberals, és possible que sigui l'home que gosi acabar amb dècades de corrupció i de crisi". Segur que aquesta Rahola li agrada més a Milei.

➡️ Política

Més notícies: