Policies col·locant tanques de seguretat en un carrer mentre una furgoneta de la policia està estacionada a prop.
POLÍTICA

Detinguts dos agents dels Mossos per ajudar Puigdemont a fugar-se

Fonts policials admeten que s'havia arribat a un acord amb l'entorn de l'expresident

Dos agents dels Mossos d'Esquadra han estat detinguts per la mateixa policia catalana. Els agents en qüestió ha estat acusat d'haver facilitat la fugida de Carles Puigdemont després de reaparèixer en un acte celebrat a l'Arc de Triomf de Barcelona. Un ha estat arrestat al matí i l'altre a la tarda. Fonts policials han confirmat que el vehicle utilitzat per Puigdemont per fugir una altra vegada pertanyia al primer agent detingut, del qual no ha transcendit la seva identitat.

Segons ha avançat Catalunya Ràdio, després del discurs, l'expresident de la Generalitat ha entrat en una tenda de campanya propera a l'escenari. Des d'allà, ha accedit a un cotxe blanc -propietat de l'agent detingut al matí- que estava llest per sortir. Així, l'expresident ha evitat ser vist mentre fugia davant del gran dispositiu policial que havien muntat els Mossos. L'automòbil pertanyia al primer mosso detingut, que, segons les mateixes fonts, prestava serveis de seguretat a Puigdemont malgrat estar fora de servei.

De fet, el Govern ha confirmat que tenien coneixement que alguns agents dels Mossos d'Esquadra, els últims dies, estaven brindant seguretat de manera no oficial a l'expresident de la Generalitat. De fet, sembla que això ha estat un fet habitual en els darrers anys.

Tot i conèixer-ho, el Govern i els comandaments policials dels Mossos no s'esperaven que Puigdemont decidís abandonar l'acte abans de dirigir-se al Parlament de Catalunya, on se celebra el ple d'investidura de Salvador Illa. És més, des de la Conselleria de l'Interior continuen insistint que en cap moment hi havia cap pacte entre Mossos i la defensa del líder de Junts. Tot i això, fonts policials han admès a diversos mitjans que la realitat és una altra: havien pactat deixar-lo parlar en l'acte a l'Arc de Triomf i ell es deixaria detenir després del seu discurs. Un acord que, vist què ha passat, Puigdemont hauria trencat.

Aquesta situació ha generat una forta controvèrsia i ha posat en dubte els comandaments policials i el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena. De fet, el principal sindicat d'agents dels Mossos ha assenyalat clarament Elena i altres dirigents polítics de la policia catalana pel "ridícul històric" que s'ha viscut avui a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: