Muntatge amb Daniel Esteve, propietari de Desokupa, amb Barcelona de fons
POLÍTICA

Desokupa entra en campanya amb un missatge per a Sánchez i Rufián

L'empresa de desallotjaments desplega una gran pancarta al centre de Madrid

La del 23-J sembla que és la campanya electoral de les lones. Primer va ser la de Vox, que prometia llençar a les escombraries el moviment feminista, el col·lectiu LGTBI i l'independentisme català. La Junta Electoral Central va donar 24 hores per retirar la pancarta i el partit de Santiago Abascal va acatar l'ordre.

Ara és Desokupa qui entra en campanya amb una lona política dirigida, entre d'altres, a Pedro Sánchez i Gabriel Rufián.

“Tu al Marroc, Desokupa a la Moncloa”. Aquest és el títol de la gran pancarta que l'empresa de desallotjaments de pisos okupats ha desplegat al Carrer Atocha de Madrid. El missatge ve il·lustrat amb el rostre de Pedro Sánchez i un Falcon darrere, d'una banda, i la cara de Daniel Esteve, líder de Desokupa, de l'altra.

A més, l'entitat recorda que gràcies a la seva labor 7.600 famílies han pogut recuperar casa seva. “Us trobarem a faltar a tots”, diu amb sorna la pancarta, amb la imatge de polítics com Gabriel Rufián, Ada Colau, Pablo Echenique, Ione Belarra, Pablo Iglesias i Irene Montero.

Missatges de suport a Desokupa

L'acció de Desokupa ha suscitat una allau de reaccions positives. L'empresa de desallotjaments ha rebut l'alè de desenes de persones que agraeixen la feina i mostren el suport al missatge que difonen. “Espectacular, sense paraules” o “gràcies per ser-hi” són els missatges que es poden llegir a la xarxa.

L'empresari i activista Daniel Esteve acumula fans a les xarxes i fa poc es va donar un bany de masses a la Bonanova. Va ser també en plena campanya electoral, per les municipals del 28-M. En aquella ocasió, la seva actuació contra dos edificis antisistema va fer visible el problema de l'okupació a la Barcelona d'Ada Colau.

Daniel Esteve llança una advertència

A les darreres hores, a més, Daniel Esteve s'ha fet viral amb un missatge molt especial. "Si a Espanya passa el mateix que a França", ha dit, "estarem preparats des del segon u". El líder de Desokupa ha fet referència a les "patrulles veïnals que s'estan organitzant a França".

"A mi em costarà la vida, però si això passa aquí a Espanya jo seré el líder de l'exèrcit de carrer i dels veïns", ha promès. "No permetrem que segrestin el nostre país i les nostres famílies", ha advertit. I ha insinuat que "no sortiré al carrer només amb un pal".

➡️ Política

Més notícies: