Muntatge amb un primer pla de Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
POLÍTICA

Clara Ponsatí desafia Carles Puigdemont

L'exconsellera obre la porta a un nou espai dins de l'independentisme

Clara Ponsatí, exconsellera processada per desobediència, és una de les figures cridades a ocupar l'anomenat “quart espai processista”. La que va ser consellera d'Ensenyament al govern de Carles Puigdemont el 2017, s'ha anat allunyant de l'estratègia de l'exili que va marcar l'expresident. Tant se n'ha allunyat, que han acabat enfrontats.

En una entrevista a Vilaweb, Ponsatí obre la porta a la fundació d'un nou moviment independentista al marge dels partits. "Quan l'independentisme és un desig, però les implicacions polítiques pràctiques són de col·laboració amb l'ocupació, sembla evident que calen altres eines o que aquestes forces polítiques en revisin molt seriosament la pràctica", diu l'exconsellera.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Ponsatí afirma que ha arribat el moment d'una nova generació que resolgui de manera urgent les mancances de l'independentisme. Sobre els líders processistes, diu que “s'han comès massa errors per pensar que ens portaran a la independència”. Pel que fa a ella, s'ha mostrat disposada a “ajudar” en aquest nou projecte.

'Catalunya necessita nous lideratges'

Clara Ponsatí afirma que “l'independentisme encara no està preparat per a la negociació amb Espanya”. Tot i que reconeix el difícil paper de Carles Puigdemont, afirma que "cal un lideratge polític disposat a posar en pràctica la decisió del poble de Catalunya el Primer d'Octubre del 2017".

Primer pla de Clara Ponsatí

En la seva visió, el problema ha estat “primer desmobilitzar el moviment popular perquè no ho obeeixes, i després entrar en una agonia de rivalitat entre dos partits”. Lamenta que els líders processistes hagin comès un cúmul d'errors que hagin portat el moviment a aquesta situació. Per això, demana l'obertura d'un nou espai.

“Calen”, diu, “noves eines institucionals i de mobilització”, la qual cosa “vol dir organitzacions polítiques” però no sap especificar quines. “Cal reconstruir els lideratges polítics a Catalunya i això difícilment passarà dins dels partits que ja tenim”, afegeix. I assenyala que “hi ha altres persones que poden ser més actives en política, però necessiten espais per fer-ho”.

Un altre dard a Puigdemont

L'exconsellera afirma que no està gaire interessada a encapçalar aquest nou espai, però sí a donar un cop de mà a les noves generacions. Ha reiterat que “és evident que hi ha espai per a un nou projecte”, però es pregunta si hi ha “els recursos, les persones i la força per posar-lo en marxa”.

La seva proposta és un obús directe a la línia de flotació de Carles Puigdemont i el seu partit. La consellera dispara també contra el Consell de la República, a qui “no li veig gaire futur”. Segons la seva opinió, "el Govern del Consell ha preferit eliminar l'Assemblea" per "evitar-se una molèstia" i poder "controlar les decisions".

Clara Ponsatí s'alinea amb l'independentisme fart del tacticisme dels partits. En aquest espai també hi ha els abstencionistes del 23-J, l'independentisme identitari d'Aliança Catalana i el Front Nacional de Catalunya, i l'independentisme cívic encapçalat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Tots ells es barallen per un espai que superi el processisme representat per ERC, Junts i la CUP.

➡️ Política

Més notícies: