Foto d'una targeta de la Federació de Casals de Joves que promociona el consum de drogues amb la frase "T-Drogues, viatges il·limitats"
POLÍTICA

Denuncien els promotors de la T-Drogues per un delicte de contra la salut pública

Abogados Cristianos ha emprès mesures legals

La campanya de la Federació de Casals de Joves de Catalunya que repartia imitacions de títols de transport públic amb les lletres T-Drogues continua causant polèmica. Tot i que l'objectiu era conscienciar dels riscos del consum de drogues, van acusar els impulsors de fomentar la drogoaddicció. Les crítiques van venir també de metges i especialistes en addiccions.

Ara, la fundació Abogados Cristianos ha presentat una querella contra els promotors de la T-Drogues per un delicte contra la salut pública. Asseguren que no es pot tolerar el foment del consum de substàncies estupefaents. Per això porten l'entitat davant els tribunals i demanen responsabilitats.

La Federació de Casals de Joves és una entitat subvencionada per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. El denunciant xifra en 230.000 les subvencions rebudes per l'organització. Segons els comptes publicats, la Generalitat els va donar 80.000 euros i l'ajuntament 35.000.

Demanen que es retiri

Per la seva banda, la fundació Abogados Cristianos ha emprès anteriorment aquest tipus de mesures legals per qüestions polèmiques dactualitat. Per exemple, es van querellar contra el programa Està passant de TV3 pel gag sobre la Verge del Rocío. I contra Willy Toledo per anomenar-los “troglodites” i “fonamentalistes d'extrema dreta”.

També van denunciar Dolors Miquel i Ada Colau per llegir una versió lliure de l'oració Parenostre amb contingut sexual. I es van querellar contra una drag-queen per utilitzar símbols religiosos durant una gala a Las Palmas de Gran Canarias. En tots els casos van perdre al tribunals.

Però la fundació no es rendeix i emprèn ara mesures legals contra els impulsors de la polèmica T-Drogues. Creuen inacceptable que les institucions públiques subvencionin entitats que promouen el consum de drogues entre els joves. A més a més, han demanat que es retiri la targeta i el kit que es reparteix en el marc d'aquesta campanya.

Metges i especialistes, en contra

La targeta inclou consells per consumir de manera segura i no contraure malalties, per exemple en esnifar substàncies. Per això porta un kit amb un canut per esnifar i un sèrum per desinfectar-lo. Però molts van entendre la campanya com una frivolitat que podria acabar tenint l'efecte contrari al desitjat.

Els promotors defensen que la campanya fa anys que funciona i que va orientada a un públic específic, la majoria consumidors. La intenció és reduir els riscos de contagi per a les persones consumidores de drogues. Però fins i tot sectors mèdics i especialitzats van alçar la veu contra la polèmica campanya.

Com el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que va trucar “merda de material” a la targeta T-Drogues. Molts a les xarxes socials creien que es tractava d'una innocentada, perquè va aparèixer el 28 de desembre. Ara, els impulsors ho hauran d'explicar abans els tribunals.

➡️ Política

Més notícies: