Captura de pantalla de vídeo
POLÍTICA

Vídeo: Denuncien una agressió antisemita a Barcelona a mans d'uns àrabs

Yotam Eyal ho va gravar tot amb el mòbil i ho va pujar a les xarxes socials per assenyalar els agressors

El conflicte al Pròxim Orient ha tingut un impacte global arribant a tensionar les societats a tot el món, i també a casa nostra. A Catalunya s'ha viscut una polarització entre l'esquerra propalestina i els defensors del dret d'Israel a la defensa legítima. Aquesta divisió es viu amb especial intensitat entre les comunitats àrabs i israelianes assentades a Catalunya, desencadenant de vegades situacions desagradables.

No és la primera vegada que passa. Però aquesta vegada l'advocat i director del Fòrum Jurídic per a Israel, Yotam Eyal, ho ha enregistrat en vídeo i ho ha pujat a les xarxes per denunciar una agressió antisemita a Barcelona.

Segons ha explicat al compte de X, va ser atacat per un grup d'àrabs a Barcelona “mentre la majoria em maleïa a mi ia Israel”. Pel que sembla, tot va començar quan van veure la víctima caminant pel carrer amb la kipá (gorra tradicional jueva) al cap. “Algú es va acostar per darrere i em va colpejar al cap, vaig aconseguir fer una foto dels atacants, i dels seus amics abans que em traguessin el telèfon de les mans”, relata.

A més, explica que va haver d'anar-hi la policia i que va ser traslladat a l'hospital encara que es troba en bon estat. “Pagaran per aquest assalt”, adverteix l'advocat, “ja hi estan treballant”.

Missatges de suport i solidaritat amb l'agredit

Les imatges han estat difoses per altres comptes per denunciar l'agressió i mostrar la solidaritat amb l'agredit. Hi ha molts missatges de suport, com el d'un ciutadà de Barcelona que demana excuses i assenyala els culpables: “La tolerància amb els violents per part de les autoritats locals des del 2015 és causa d'actituds com les que mostres”.

També n'hi ha molts que ho veuen com una demostració de la manca d'integració de bona part de la immigració d'origen islàmic. I també un reflex de l'aliança entre l'esquerra il'islam radical que proposa l'aniquilació del poble jueu. "Els hem donat ales amb la merda aquesta del riu fins al mar i aquí en tenim les conseqüències", diu un dels comentaris, que mostra significativament el pensar de molts.

➡️ Política

Més notícies: