Deixen en evidència la diputada de la CUP, Basha Changue, per la roba que porta
La dirigent del partit anticapitalista ha estat preguntada per la jaqueta. La resposta ha provocat una contundent rèplica per part d'un usuari de la xarxa social X
Sovint, els polítics han d'anar amb compte a X, la xarxa social d'Elon Musk. És la porta que tenen molts ciutadans per parlar amb els representants polítics. I alhora serveix perquè la població pugui fiscalitzar d'alguna manera les seves actuacions.
De fet, per això alguns polítics han decidit abandonar aquesta xarxa social. Amb l'excusa que hi ha molt odi, tallen d'arrel el pràcticament únic canal que la ciutadania té de retreure, preguntar, interessar-se pels seus representants.
No és el cas de Basha Changue, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, que és molt activa a les xarxes. Tot i que, això sí, algunes vegades li costa que els usuaris d'X la deixin en evidència per les seves opinions respecte a alguns temes polèmics.
Ja fa un temps, en plena campanya per a les municipals -es presentava com a número 1 dels cupaires a Barcelona-, les seves paraules sobre el colonialisme van generar un gran enrenou. Després d'afirmar en un article d'opinió que s'haurien de prohibir alguns gegants perquè representaven idees colonialistes, Basha Changue va assenyalar un altre element gairebé intocable de Catalunya: les havaneres.
La diputada de la CUP va arribar a afirmar que hi hauria d'haver un “debat de país” sobre algunes havaneres com 'El meu avi' pel seu suposat biaix colonialista. Va ser un dels grans moments de la història recent d'X, ja que molta gent li va retreure que la lletra d'aquesta havanera en concret no té res a veure amb el colonialisme.
La polèmica jaqueta de Basha Changue
Aquesta setmana hi ha hagut ple al Parlament de Catalunya. Basha Changue va participar en diversos debats i, en un d'ells, va parlar sobre les condicions laborals dels treballadors. I ho va fer lluint una jaqueta Adidas.
Un usuari li va preguntar respectuosament “a quin país han manufacturat aquesta jaqueta Adidas tan xula i moderna”. I ella va respondre que “està fet a Cambodja, segurament sota condicions d'explotació. Per això compro la roba de segona mà per allargar al màxim la vida útil i reduir la petjada d'aquests productes”.
La segona part de la resposta va ser la que va generar un altre comentari d'un altre usuari que la va deixar en evidència. “Com és de segona mà… ja poden donar per cul al nen que l'ha fet?”, li retreia entre rialles.
Més notícies: