Un carrer il·luminat per llums de colors amb persones caminant per la vorera i edificis a banda i banda.
POLÍTICA

Declaren la guerra al Nadal a Catalunya malgrat haver-hi un 60% de catòlics

Han canviat el Nadal pel 'solstici d'hivern' i la il·luminació nadalenca per 'llums d'hivern'

Aquesta setmana saltava la notícia que al Raval no hi haurà Nadal sinó una decoració amb garlandes de colors més semblant a una revetlla de Sant Joan . El projecte, que costarà ni més ni menys que 65.000 euros, busca segons el seu impulsor “fugir del Nadal” en nom de la inclusió i la multiculturalitat. És un pas més en el desmantellament de les tradicions religioses i catalanes, alhora que es promocionen altres cultures minoritàries a Catalunya.

Per a uns, es tracta d'eradicar l'element religiós de les tradicions per incloure totes les comunitats que formen part del paisatge multicultural a Catalunya. Per altres, la ràpida pèrdua de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes accelera el procés de substitució cultural en marxa.

Una plaça il·luminada per una gran estrella blanca amb un edifici històric al fons i diverses persones passejant pel lloc durant la nit.

La veritat és que els últims mesos hi ha hagut gestos que fan sospites d'una obsessió de l'esquerra woke contra les tradicions. Fa un any la Generalitat en mans d'ERC va felicitar el solstici d'hivern en lloc del Nadal, i es va bolcar amb la celebració del Ramadà però es va oblidar de la Setmana Santa. Fa uns dies , l'ajuntament de Barcelona va anunciar que substituiria el pessebre de la plaça Sant Jaume per una estrella gegant . En general, cada cop més poblacions de Catalunya transformen les tradicions com la cavalcada de reis per adaptar-les als nous temps “inclusius”.

El cas és que l'ocurrència de les "llums multiculturals" del Raval ha estat la gota que ha fet vessar la paciència de molts catalans. Les xarxes socials s'han omplert de crítiques i queixes pel que consideren una ofensiva woke contra les religions amb un rerefons religiós.

El 60% dels catalans es declara catòlic

Entre les crítiques, molts s'escandalitzen perquè Catalunya és dels pocs llocs al món on els seus propis habitants ataquen la seva pròpia tradició. A més de l'obsessió per integrar les altres cultures, al rerefons hi ha també un intent d'atacar tot allò que tingui a veure amb la religió catòlica. Cosa que contrasta amb el respecte exigit cap a les altres cultures, fins i tot aquelles que contenen valors incompatibles amb el progrés occidental.

Segons l?última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) sobre els assumptes religiosos, el 56,8% dels habitants de Catalunya es declaren catòlics. La segona religió majoritària és l'islam, però molt al darrere, amb el 6,8%. Els segueixen els evangelistes amb un 3,6%. El 14,5% de la població es declara atea, mentre que hi ha un 11% d'agnòstics.

És a dir, que hi ha una obsessió creixent a Catalunya per eliminar el sentit religiós de les tradicions d'arrel cristiana malgrat que a Catalunya n'hi ha gairebé un 60% de catòlics i la suma de les religions minoritàries no arriba al 20%. A més, aquest plantejament parteix de la base que les tradicions cristianes són excloents o ofensives per a la resta de cultures. Quan en realitat la majoria d'aquestes tradicions són d'origen pagà i l'element religiós ha quedat merament simbòlic.

➡️ Política

Més notícies: