David Pérez Carracedo, guàrdia civil català assassinat a Barbate
POLÍTICA

David, el guàrdia civil català assassinat que l'esquerra i el processisme menysprea

Un dels agents assassinats era de Barcelona: el Parlament es va negar a fer una declaració institucional i només l'Ajuntament ha fet un minut de silenci

El PSC s'enreda ell sol amb els minuts de silenci i l'oposició s'indigna. L'alcalde Collboni sí que ha fet un petit homenatge a l'Ajuntament i això fa més evident l'altre silenci: el de la Generalitat. Ahir, el processisme, el PSC i els Comuns es van negar a fer una declaració institucional i un minut de silenci.

Un dels agents, de Barcelona

Un dels guàrdies civils assassinats a Barbate era de Barcelona. Es tracta de l'agent David Pérez, que al seu àmbit tenia un currículum envejable. Més d'una dècada a la unitat d'elit del cos (GAR), destinada a fer les operacions més complexes contra el terrorisme i el crim organitzat. Deixa dos fills, de sis i nou anys.

Residia a Pamplona i recentment havia estat comissionat a Cadis. Entre altres, les seves funcions al lloc passaven per assalts a habitatges durant registres policials, així com altres intervencions de risc. L'altre agent assassinat és Miguel Ángel González, 39 anys, natural de Cadis i amb una filla.

Al marge del ministre Marlaska, la Generalitat de Catalunya és la institució que ha acaparat tota la indignació. Ahir sabíem que el Parlament va votar en contra de guardar un minut de silenci. Primer, va rebutjar la petició de Vox i C's de fer una declaració institucional i, després, el minut de silenci. Davant d'això, les reaccions de la dreta han estat molt irades i de completa indignació.

El PSC al Parlament i a l'Ajuntament

Gran part de les crítiques, doncs, van ser dirigides cap al PSC, que es va alinear amb els partits processistes i els Comuns, que també es van negar. El seu portaveu al Parlament, Alícia Romero, es va pronunciar ahir a les xarxes i va assenyalar que “utilitzar políticament aquesta tragèdia no és procedent”. Molts li han respost dient que el cas és que s'han negat a fer un minut de silenci. El PSC argumenta la seva posició dient que segueixen el protocol institucional del Parlament per fer minuts de silenci.

Per la seva banda, l'alcalde Collboni sí que ho va rebutjar públicament en un missatge en xarxes. L'Ajuntament, acompanyat d'un grup de guàrdies civils, va fer un minut de silenci a la plaça Sant Jaume. Cosa que abunda en el greuge comparatiu amb la Generalitat.

D'aquesta manera, es defineix una diferència entre el PSC a l'ajuntament i al Parlament. Sigui com sigui, la indignació pel que ha passat continua i es concentra en els socialistes, els Comuns i els processistes.

➡️ Política

Més notícies: