Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

S'imposa el silenci a Feminismes respecte a l'agressió de dones al Metro

El perfil a X de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes no s'ha pronunciat explícitament sobre l'agressió a les dones al metro

Les imatges van indignar tothom. Un home d'origen magribí agredint brutalment diverses dones al metro. Com sempre, això ha tingut una traducció política: la consellera Verge ho va condemnar, però el Departament no ha dit res. Des del seu compte institucional a les xarxes, el Departament de Feminismes no ha fet una condemna explícita.

L'atac del metro

Tristament, van ser unes imatges virals: un home jove, d'origen magribí i amb antecedents es va passejar per una andana de metro agredint dones. A una li ha trencat el timpà. L'home va ser detingut i ara mateix es troba a la presó i a disposició judicial. En un primer moment el van deixar anar i només va ser detingut quan una de les agredides va presentar una part de lesions.

Donat el clima social a Catalunya i els debats que hi ha sobre la taula, s'han succeït reaccions de tota mena. Des de les polítiques fins a les policials. Els Mossos parlen de delicte d'odi i han animat qualsevol dona a denunciar-ho. Si l'agressor té problemes mentals o no és una cosa que aclarirà la investigació, derivada a la Unitat Central de Delictes d'Odi.

D'entre totes les reaccions hi va haver també la de Tània Verge. La consellera va denunciar els fets i va posar a disposició de les afectades els serveis psicològics del Departament.

Ara bé, el silenci del perfil en xarxes del seu gabinet és cridaner. Han compartit, això sí, els missatges de Tània Verge, però per la resta no s'han pronunciat. Si fos per prudència per si l'agressor té problemes mentals és una cosa descartada perquè, com diem, la consellera ja ho ha condemnat.

D'altra banda, el perfil del Departament a X sí que es pronuncia de vegades per condemnar certs fets. Ahir mateix, per exemple, van condemnar l'atac homòfob dues persones des del compte institucional.

➡️ Política

Més notícies: