Primer pla de Carles Puigdemont

POLÍTICA

Junts pagarà sis autocars diaris a França per als mítings de Puigdemont

Puigdemont estarà present físicament a tots els actes principals de campanya excepte al míting final de Barcelona

Junts pagarà sis autobusos que diàriament aniran de Catalunya a França, on Puigdemont farà tots els mítings

Carles Puigdemont serà el protagonista únic de la campanya de Junts. Amb l'excepció dels debats electorals on, previsiblement, el candidat no hi podrà participar de forma presencial, ja que la resta de candidats no accepta que es facin a França.

Amb l'expresident de la Generalitat i candidat a la reelecció ja instal·lat al sud de França, a diferència del que va passar en les últimes dues eleccions des que es va escapolir de Catalunya, Puigdemont estarà present físicament en tots els actes principals de campanya excepte al míting final de Barcelona, on apareixerà “a la darrera pantalla”. Fonts de Junts han explicat aquest dijous que el partit muntarà un set al pavelló esportiu d'Argelers sur Mer on, cada dia, es faran els mítings a les set de la tarda, excepte l'últim a Barcelona i el central, el 4 de maig, que es farà a França, però a l'aire lliure i en una altra ubicació.

Per poder omplir tots aquests actes, Junts posarà a la disposició de la militància sis autobusos, amb els logotips de Junts+ Puigdemont per Catalunya, que diàriament recorreran l'AP-7 de sud a nord. Cada dia el míting estarà dedicat a un territori, començant el dia 26 per Reus i el Baix Camp, i cada dia els autobusos recolliran els militants a aquestes comarques per traslladar-los fins a França i retornar-los en finalitzar l'acte.

Puigdemont en una roda de premsa

Junts obrirà una web, aquest mateix divendres, perquè la gent pugui reservar la plaça totalment gratuïta. El partit, però, acceptarà donacions que es podran fer a través d'aquesta mateixa pàgina per part dels que vulguin col·laborar a la campanya.

Fonts de la formació fundada per Carles Puigdemont afirmen també que “ja hem rebut trucades per part d'associacions que ens demanen com ho farem, ja que volen organitzar els seus propis autocars per ser-hi en un moment històric dels 'jo hi vaig ser'". L'organització independentista compara la comitiva d'autocars amunt i avall per l'AP-7 amb “el que van fer els cotxes de la Guàrdia Civil per l'1 d'octubre amb les sirenes, però amb autobusos plens de demòcrates compromesos amb Catalunya”.

La idea d'aquesta campanya atípica, que suposa un desafiament per a l'organització logísticament —els costos, malgrat els autocars, diuen que seran similars, ja que no cal muntar i desmuntar l'espai cada dia—, és que “la gent pugui tocar i compartir al president Puigdemont”. Segons les mateixes fonts de Junts “això és el que hem vist que la gent ens demanava durant aquestes setmanes”.

Des de JxCat, que diuen estar “molt compromesos amb el canvi climàtic”, també mesuraran l'impacte ecològic de moure tanta gent cada dia entre els dos territoris per tal de “compensar la petjada ecològica”. Junts farà un donatiu a una entitat que es dediqui a lluitar contra el canvi climàtic.

➡️ Política

Més notícies: