Muntatge amb les cares de Míriam Nogueras i Albert Botran en petit i la de Gabriel Rufián més gran al centre
POLÍTICA

'La CUP ha marcat l'agenda de Junts i ERC'

Roger Montañola assegura que el procés ha portat Catalunya a l'esquerra

Comença la campanya electoral i ja hem pogut gaudir -amb tota la ironia possible- del primer debat electoral. RAC1 i La Vanguardia han reunit els candidats catalans a les eleccions generals del 23 de juliol. Entre ells hi havia Roger Montañola, candidat del PDeCAT, que es presenta amb la marca Espai CIU.

És molt poc probable que el PDeCAT obtingui representació a les eleccions del dia 23. Però val la pena destacar que és el primer partit sobiranista que demana obertament passar la pantalla del Procés . Ho fa, a més a més, amb un discurs allunyat del dogma processista: no té por de mostrar la seva ideologia de centredreta. A Montañola i els seus encara els falta valentia per deixar-se de cordons sanitaris i assumir que parlar d'immigració no és ser extrema dreta, però millor això que res, que dirien alguns.

Primer pla de Roger Montañola

Roger Montañola vol trencar amb el discurs oficialista dels processistes. Al debat de RAC1 ha volgut felicitar la CUP, partit que segons ell ha sabut marcar l'agenda política de diversos partits en els darrers anys. Concretament, ha acusat ERC i Junts de fer seguidisme de la CUP i virar encara més cap a l'esquerra per la seva "admiració" els anticapitalistes.

Ha posat d'exemple les polítiques sobre habitatge i ocupacions a Catalunya. "Som a la zona amb més okupacions i gent que s'ha comprat una casa resulta que no hi pot entrar a viure perquè està okupada".

El PDeCAT, contra el paripé de Junts

El candidat del PDeCAT ha estat molt dur contra Míriam Nogueras. Assegura que els diputats de Junts al Congrés s'han passat quatre anys fent el xou i el paripé i no han treballat com a diputats. Per a Montañola, Míriam Nogueras i els seus busquen més els titulars a la premsa que els acords que beneficiïn Catalunya.

Montañola té raó quan diu que molts indepes volen girar full del Procés. També la té quan apunta que hi ha sobiranistes orfes d'un projecte de centredreta. Assenyalar que posar a la CUP al centre del tauler polític ha estat un desastre, és una veritat irrefutable.

El problema, potser, és que el PDeCAT també va ser responsable dels pitjors temps del Procés i que només quan ho ha perdut tot és quan ha començat a explicar la veritat. I, probablement, ara és massa tard.

➡️ Política

Més notícies: